Algemene doelstellingen

01

VK Adegem wil iedere jeugdspeler gelijke kansen bieden.

De jeugdspeler staat centraal in de opleiding en het wedstrijdresultaat is in eerste instantie van ondergeschikt belang t.o.v. de ontwikkeling van de jeugdspeler. 

Ons einddoel is zoveel mogelijk spelers laten doorstromen naar het A‐ Elftal.

We staan dan garant dat onze jeugdspelers zo degelijk mogelijk worden opgeleid en opgevoed en dit door, zoveel als mogelijk, gediplomeerde trainers. Bij de start van de opleiding ligt de nadruk op het meester worden van de bal. Allereerst willen we dat onze jeugdspeler op een leuke en aangename manier kennis maken met alle facetten van het voetbal. Op latere leeftijd streven we ernaar om op een zo hoog mogelijk niveau te voetballen, waar FUN en PRESTATIE samengaan.

02

Waar we zeker niet aan meedoen :

Ø jeugdvoetbal = volwassenenvoetbal

Ø “kampioenenkoorts”. De “must” om kampioen te spelen is een last voor ieder kind.

Een goede jeugdwerking is gestoeld op twee pijlers. FUN en OPLEIDING

03

FUN

“Trainer, wanneer spelen we een matchke?”. Deze vraag kennen alle jeugdtrainers wel. Het geeft eigenlijk aan hoe plezant een kind het spelen van een wedstrijd wel vindt. Deze vraag betekent echter ook dat we veel aandacht gaan besteden aan het inlassen van wedstrijdvormen, met de bijhorende coaching.

Het kind wil uiteraard altijd wel winnen, maar een uitslag na een wedstrijd vergeten ze snel. Of ze nu gewonnen of verloren hebben, het maakt eigenlijk niets uit, als ze maar plezier gehad hebben. Om deze reden zijn er ook geen klassementen of uitslagen op bij de jongste categorieën.

04

Opleiding

Iedere jeugdspeler heeft het recht op een doelgerichte opleiding. Dit betekent dat de leerdoelstellingen aangepast zijn aan de ontwikkelingsfasen van de jeugdspeler. Hierin wordt een onderscheid gemaakt tussen het aanleren van de basistechnieken en –tactieken (= BASICS) en het functioneren in teamverband (=TEAMTACTICS).

Het doelgerichte leerproces start vanaf 7 à 8 jaar. Vanaf deze leeftijd moet men veel aandacht besteden aan het aanleren, verbeteren en het automatiseren van basistechnieken en –tactieken in wedstrijdechte omstandigheden, los van spelsystemen en collectieve opdrachten.

Vanaf 12 jaar denkt de jeugdspeler abstracter en kan hij/zij collectieve opdrachten tot een goed einde brengen. Vanaf deze leeftijd moet men aandacht besteden hoe een speler zich individueel maximaal kan ontwikkelen binnen een bepaald spelconcept.

Bij de bovenbouw van VK Adegem wordt zonevoetbal toegepast en dit in een 1 – 4 – 3 – 3 systeem.

Stamnummer 05831

Contact & Bezoek Info

Adres

Waleweg 28A,
9991 Adegem,
Oost-Vlaanderen

 

Email adres

Algemeen: info@vkadegem.be
Jeugd Algemeen: jeugd@vkadegem.be
Jeugdcoördinator: tvjo@vkadegem.be

 

 

Telefoon 

050/71.43.14 (kantine)