Matchverslagen

Met dank aan Alex Dhaenens 

      

ZO 12 JAN :     VK Adegem – Mariakerke 0-2

        Stilstaande fasen nekken Adegem

De eerste helft begon Adegem voorzichtig gezien we niet minder dan 5 kernspelers moesten missen. De bezoekers probeerden met lange ballen Adegem onder druk te zetten en konden in de 13de minuut bij een hoekschop in het pak spelers de bal tegen het net frommelen 0-1. Verder hield Adegem goed stand en konden zelfs een paar keren uithalen maar de doelman plooide niet. In de 40ste min was er een vrijschop voor de bezoekers en de bal werd door de wind weggedreven  naar doel toe waar De Waele kon inkoppen 0-2 aan de rust dus. De 2de helft nam Adegem de match in handen en de bezoekers moesten met  8 a 9 man in verdediging gaan en konden een paar keer in de omschakeling uitbreken maar kwamen niet tot scoren terwijl Adegem met halve kansen probeerde de achterstand recht te zetten wat niet lukte. Dit puntenverlies is wel pijnlijk wegens het degradatie gevaar. Volgende zaterdag moeten we naar Aalter om 19.30u

Beloften SK Maldegem – VK Adegem 0-2

Mooie overwinning van onze beloften tegen onze buur. Niet dat het gemakkelijk was want de iets jongere ploeg van Maldegem liet soms mooie aanvallen optekenen; Adegem zelf was wel iets sterker in de duels en had ook meer balbezit. In de 35ste min. kon Henry een assist van Arne tegen de netten duwen 0-1 wat ook de ruststand was. De 2de helft had Adegem meer balbezit en kon daardoor druk blijven zetten op de thuisploeg maar moest wel wachten tot de 80ste min. om via een aanval via de flank en een assit van Mauro tot bij Hernry om de 0-2 te scoren. kort voor het eindsignaal had Sander nog een kans maar het bleef 0-2. toch wel verdiende overwinning. Volgende vrijdag spelen we thuis tegen Aalter om 20.00u.

22 DEC : Helene –Grotenberge – VK Adegem 3-0 

               2de helft was Helene te sterk

De eerste helft was Adegem goed bezig en was de match evenwichtig met een goed verdedigend  Adegem en enkele gevaarlijke counters.  Via Arne De Smet en Thimothy Allemeersch waren er enkele kansen maar we kwamen niet tot scoren. De 2de helft moest Adegem in de 64ste min. een doelpunt slikken en enkele minuten later een strafschop wegens een aangeschoten bal, de grensrechter zag er geen strafschop in maar de scheidsrechter meende van wel en dus al snel een 0-2 achterstand. Adegem probeerde wel tot een aansluitingstreffer maar de bezoekers bleven goed gesloten spelen zodat onze aanvallen niets opleverden en in de 88ste min. kregen we nog een doelpunt tegen zodat uiteindelijk een 3-0 op het bord stond. Een te zwaar verdikt beaamden ook de bezoekers.

Zondag 12/01 komt Mariakerke op bezoek welke door zijn overwinning vorige week nu 4 punten voor ons staan op de 12de plaats in de rangschikking.

Beloften Adegem – St Laureins 1-1

               Goede match tegen de nr 1

Een goed begin van onze beloften maar zonder score alhoewel Gaetan de lat trof moesten we even later( 36ste min.) een doelpunt slikken 0-1. De 2de helft probeerden we de achterstand goed te maken maar de goede doelman verhinderde verschillende kansen tot in de 70ste min. eindelijk Henry de gelijkmaker kon scoren, ik meen op voorzet van Sander. Volgende vrijdag 10/01 gaan we op bezoek bij Maldegem om 19.30u.

ZO 15 DEC : VK Adegem – Eendracht Zele  1-0

            Hard bevochten zege

De eerste helft zagen we de bezoekers met aanvallende bedoelingen maar Adegem had zich daar op voorbereid en speelden met goed gesloten verdediging en af en toe snelle counters.We zagen vooral de nr 11 en 9 van de bezoekers welke probeerden door te breken. Jordy Cuyt van Adegem liep spijtig genoeg al snel tegen 2 gele kaarten aan en moest na 25 minuten reeds naar de kleedkamers. Dat was wel een tegenslag maar iedereen van de thuisploeg zetten een tandje bij en bij een mooie tegen aanval onder impuls van Arne De Smet kon deze met een dropbal Thimothy Allemeersch bereiken welke niet aarzelde en de bal tegen de netten joeg. 37ste min. 1-0. Kort voor rust nog een tegenslag voor de thuisploeg toen Gert-Jan Lameire een kwetsuur op liep aan de dij. Niet alleen waren er 3 basisspelers  niet bij wegens geelzucht nu verloren we nog Gert-Jan. Na de rust was het zaak om de  te verwachten aanvallen van Zele op te vangen. Onze doelman Hautekete was bij de zaak en stopte alles wat er te stoppen was. Onze verdedigers en middenvelder gaven het beste van zichzelf en stopten iedere aanval af. Iedere bezoeker met balbezit kreeg een speler op de huid terwijl Arne en Arthur op de loer lagen voor een tegenaanval. Ondanks de verschillende hoekschoppen welke we moesten toestaan slaagde Zele er niet in te scoren terwijl Adegem wel een paar kansjes via Arne De Smet of Arthur Delheye kregen maar ook niet tot scoren kwamen. Uiteindelijk slaagde Adegem er in de zoo nodige 3 punten thuis te houden.

Volgende zondag gaan we op bezoek bij Elene-Grotenberge om 14.30 u, een vooruitgeschoven match.

 

Beloften Lembeke – Adegem 2-2

Prachtig gelijk spel op de valreep

Een moeilijke match tegen de nr 1 in de rangschikking , op een zwaar veld en geteisterd door een stormwind, windkracht 5 of 6, je moet het maar doen. Adegem begon goed want in het eerste kwartier werden een 3tal schoten op doel met moeite gered door de thuisdoelman.In de 10de min. kon Lembeke scoren 1-0 maar op het half uur stond het weer gelijk toen Henri kon profiteren van een balverlies  en de 1-1 scoorde. Dit was ook de ruststand. Na de rust hielden onze mannen goed stand en op het kwartier redde Sander nog een doelpoging.Met nog 10 minuten te gaan zag het nog goed uit maar Lembeke scoorde in de 80ste min. de 2-1 Adegem zette nu alles op alles en plaatste de ene aanval op de andere zonder resultaat tot met 1 minuut te gaan een terugspeelbal naar de lembeekse doelman voor een onrechtstreekse vrijschop zorgde in de 16. Alle 11 Lembeekse spelers namen plaats op de doellijn, hoe zou daar een bal tegen de netten kunnen? Henri nam de vrijschop met een pasje naar Tibo welke een keiharde bal laag tegen de grond in de muur knalde en die bal ging toch wel tegen de netten zeker. Uitslag 2-2 en zelfs verdiend. Nu even een weldoende rust tot vrijdag 3 januari Adegem – St Laureins om 20.00u.

We wensen dan ook iedereen nog prettige feest en een goed Nieuw Jaar.

Zo 8 DEC :  VK Adegem – Jong Zulte  0-3

    Zulte verdiend gewonnen

Adegem startte goed en kon de bezoekers onder druk zetten maar kon weinig kansen afdwingen en geleidelijk aan kwam er evenwicht in de match tot in de 20ste min bij een aanval de bezoekers via een assist van Henne naar Kissi deze de 0-1 op het bord zette. Zulte veroverde het middenveld en Adegem moest in de verdediging. Kort voor rust moest onze doelman tot 2 maal toe redden toen bij een hoekschop de bezoekers een reeks schoten afvuurden. Ruststand dus 0-1. Na de rust kreeg Adegem geen greep meer op de match en moest in de 55ste min. een doelpunt toestaan van de vrijstaande Ternest. Adegem probeerde wel maar werd telkens goed opgevangen zodat er praktisch weinig kansen waren. Kort voor het einde kon Kissi nog vrijstaande de 0-3 scoren. Zware cijfers toch bij een thuismatch.

Volgende zondag begint de terugronde thuis tegen Eendracht Zele, maar we zijn wel gehandicapt wegens de schorsing van 3 basis spelers wegens geelzucht.

Beloften Evergem Center – Adegem 2-3

          Toch de 3 punten mee genomen

De thuisploeg ging stevig van start en kon Adegem onder druk zetten zodat we na 25 minuten een eerste doelpunt moesten slikken 1-0 en zelfs 10 minuten later een tweede maar in de 38ste min. bij een goede aanval van Adegem werkte een verdediger van Evergem de bal in eigen doel 2-1. Dat was dan ook de ruststand. De 2de helft zagen we wel een beter voetballend Adegem  maar botsten op een toch wel goede doelman. Met nog een kwartier te gaan kon bij een snelle aanval Axel een mooie assist sturen naar Tibo welke de gelijk maker kon scoren. Tien minuten later was er terug een aanval van Adegem met Tibo welk sterke druk zette waardoor een speler van de thuisploeg de bal in eigen doel deed afwijken en dus de 2-3 konden noteren. De laatste 5 minuten was het sterk verdedigen van Adegem en slim uitverdedigen welke zorgde dat de 3 punten mee gingen naar Adegem. Volgende zaterdag gaan we op bezoek bij Lembeke om 14.30 U. Het zal moeilijk worden tegen de nr 1 maar alles is mogelijk, dus…. Met goed voetbal en fitte spelers weet je maar nooit .

       

ZO 1 DEC : Haasdonk – VK Adegem 1-1

      Moeilijke match

De thuisploeg begon furieus en in de eerste 5 minuten moest onze doelman schoten van Duymelinck en Van Roy redden terwijl onze verdedigers verschillende pogingen moest en kon blokken en een beetje later moest de thuisdoelman in de voeten duiken  van Siebe Van Lancker. Rond het half uur was het de beurt aan Delheye en Van Der Jeught, maar hun schoten werden eveneens afgeblokt. In de 40ste min. redt onze doelman nog een schot van Duymelinck zodat de rust inging met een 0-0 op het bord. Na de rust was er een kans voor Adegem toen Siebe een pas kon geven naar Joshua welke een assist kon geven naar Arne De Smet en de 0-1 stond op het bord (51ste min.)Rond de 70ste min. pakt doelman Hautekete nog een kopbal van Duymelinck en de Adegemse aanvallen strandden op de stugge verdediging, we merken op dat Arne De Smet steeds een mandekker in zijn buurt had  (nr19)zoals in de vroegere tijden. Adegem probeerde wel die voorsprong te behouden of te verhogen maar in de 85ste min. probeerde diezelfde nr 19 Behiels met een wanhoopschot keihard van op 20 meter tussen een pak spelers en de bal verdween in de linker benedenhoek in doel. Miljaar, het moet weer lukken. Adegem zette nu ook alles op alles en de pogingen werden telkens afgeblokt.  In de laatste min. nog een kans, doch de kopbal gaat rakelings naast .Weer een gelijk spel. Volgende zondag komt Jong Zulte op bezoek om 14.30u.

Beloften Adegem – Meetjesland 0-1

De eerste helft was de betere van de match . Na 10 minuten redde de bezoekende doelman een schot van Tibo; De verschillende aan vallen van Adegem misten wel afwerking en op het half uur konden de bezoekers bij een hoekschop de 0-1 in koppen. De 2de helft was een beetje gelijk opgaand met een bezoekende ploeg welke nogal met veel trukken probeerden het laken naar zich toe te trekken; weliswaar met verschillende hoekschoppen maar geen ploeg slaagden er nog in om te scoren. Eindstand dus 0-1. Volgende vrijdag gaan we op bezoek bij Evergem Center om 19.30u en de week daarna op zaterdag naar Lembeke.

ZO 24 NOV : VK Adegem – SK Berlare 4-2

   Adegem met veel inzet

De match diende te worden gewonnen om de rangschikking te verbeteren en weg te geraken uit die voorlaatste plaats. Adegem slaagde in zijn opzet, maar moest alles uit de kan halen om de punten thuis te halen. De bezoekers probeerden vroeg te scoren en in de 5de min. trof Pottie de lat met een afstandsschot.Adegem herstelde een beetje het evenwicht maar moest op het kwartier wegens een fout van Guillaume op Lauwers een strafschop slikken. Het was Lauwers zelf welke deze omzette dus 0-1.De bezoekers probeerden dan ook om nogmaals te scoren maar daardoor ontstonden openingen in hun verdediging en bij een uitbraak via  Arne De Smet in de 27ste min. kon Arne de meesprintende Siebe Van Lancker bereiken en deze gaf een mooie assit naar Joshua Van der Jeught welke de bal in het mandje legde 1-1.Kort voor rust was het terug een snelle aanval van Adegem met Delheye op rechts welke de bal centraal voor doel stuurde naar Siebe en deze liet slim de bal gewoon door gaan naar Arne DE Smet welke  alleen stond en we noteerden de 2-1. Prachtig toch zo kort voor rust. Na de rust mocht men een stevig offensief verwachten van de bezoekers en dat gebeurde ook. Ronde de 55ste min. was er zeer sterke druk en verschillende pogingen van Lauwers en Van Tornhout dienden door onze doelman geredt te worden, zelfs een bal over de lat tippen was nodig, sterke prestatie van onze doelman terwijl onze verdedigers lijf en leden riskeerden om Berlare het scoren te beletten. Wat hun ook gelukten. In de 62ste min. kon Adegem een counter plaatsen en de doorgebroken Van Der Jeught kon de 3-1 scoren.De bezoekers probeerden verder met verhoogde druk de aansluitingstreffer te plaatsen wat hen gelukte in 67ste min. 3-2. Adegem bleef op de loer liggen om aanvallen te plaatsen zo was er in de 80ste min. een kans voor Jens Van Loo maar de doelman kon redden. Adegem bleef knokken en in de 86ste min. via een uitbraak  van Arne kon deze Joshua bereiken welke zijn 3de doelpunt scoorde 4-2 en dus was de buit binnen. Door deze 3 punten kwam Adegem ,op de 12de plaats in de rangschikking. Volgende zaterdag gaat Adegem op bezoek bij Haasdonk om 19.30u.

Beloften  FC Kleit – Adegem 1-3

 Mooie overwinning

De thuisploeg startte goed want in de 13de min moest onze doelman Sander redding brengen en in de 27ste min. was er een afstandschot van Verscheure welke tegen de netten ging 1-0. Adegem plooide niet want  5  minuten later bij een hoekschop van Henri kon Sander inkoppen 1-1. Dat was dan ook de ruststand. Na de rust nam Adegem wel de match meer in handen en bij een vrijschop kon Axel Tibo bereiken welke de 1-2 scoorde. In de 68ste min. was er een uitbraak op rechts en Sander Van Leeuwe kon de 1-3 binnen prikken. De thuisploeg zette nu veel druk op Adegem en een paar keren was er een redding nodig op de lijn van Mauro of van Dylano maar de stand bleef 1-3 . Mooi overwinning toch.

Volgende vrijdag komt Meetjesland op bezoek om 20.00u

 

 

ZO 17 NOV : HO Kalken VK Adegem 2-0

  Blitz start van de thuisploeg

Na 3 minuten stond er 1-0 op het scorebord toen de nr 10 Buyl door de verdediging slalomde en onze doelman de bal niet onder controle kreeg en in doel caprioleerde, verdorie, wat een flutgoal. Even later bij een scherp voorzetschot op links van Wymeels ging de bal langs de verste paal in doel 2-0. We noteren minuut 7 . Was dat voetbalgeluk of niet ? Eventjes bekomen dus en het evenwicht werd dan hersteld maar we slaagden er niet om  door die sterke verdediging met hun grotere gestalte door te breken en voor gevaar te zorgen. Rust dus met 2-0 achterstand. De 2de helft probeerde de thuisploeg terug met snelle aanvallen maar deze keer lukte dat niet, enkel Buyl trof de lat met een retroschot in de 50ste min. Adegem nam nu het initiatief over en het was doelman Baele welke verhinderde dat Adegem kon scoren . In de 77ste min. redt de doelman een schot van Gert-Jan Lameire, in de 80ste min. terug een knappe redding bij een schot van Arne De Smet en in de 82ste min. nogmaals een pracht reflex bij een harde kopbal van de laag uitvallende Arne De Smet. Adegem verdiende meer maar de voetbalgoden gunden het ons niet. Het bleef dus 2-0. Volgende zondag komt Berlare op bezoek om 14.30u;

 

                Beloften Zomergem-Adegem 1-0

Goede start van Adegem en met een afstandsschot scoorde Axel reeds na 5 minuten en in de 11de min. trof Sander met zijn retro de paal. We zagen een goed Adegem het eerste half uur  en dus 0-1 aan de rust. De 2de helft was van minder kwaliteit en dit gold voor beide elftallen, minder voetbal  en dus meer wegschoppen en hoge ballen waar men niets kon, mee aanvangen. Het laatste kwart zag men een beter Adegem maar konden niet meer scoren en dus moest men tevreden zijn met de 0-1 overwinning. Volgende zaterdag gaan we op bezoek bij buurman Kleit om 14.45u.

 

ZO 10 NOV :  VK Adegem – Bambrugge  0-1

  Gelijk spel zat er zeker in

De match begon slecht want reeds na 5 minuten konden de bezoekers scoren bij een eerste aanval terwijl de Adegemse aanvallen stranden op een sterke verdediging. Een paar pogingen van de bezoekers werden verder gestopt door onze doelman Hautekete en de Adegemse aanvallen werden door de bezoekers telkens opgevangen zodat de rust met een 0-1 achterstand inging. Na de rust zagen we een beter Adegem met toch een gevaarlijk Bambrugge. Onze doelman moest redding brengen bij een uitbraak van Van Der meersch in de 65ste min. Een schot van Jens Van Loo in de 70ste min. ging rakelings over de rechtse winkelhaak. Bambrugge versierde wel een 5 tal hoekschoppen ondertussen terwijl ook Adgem een paar hoekschoppen mocht nemen maar ook zonder resultaat. De invalbeurt van Arne De Smet welke niet helemaal fit was wegens een dij kwetsuur bracht wel meer druk maar de kansen werden niet benut zodat de 0-1 op het bord bleef staan. We noteren dat de scheids rechter  zowel de bezoekers als  de thuisploeg, met elk 4 gele kaarten naar huis stuurde.  Volgende zondag gaan we op bezoek bij HO Kalken om 14.30u

Reserven Adegem – Lovendegem 1-2

    Goede eerste helft

Tegen de iets beter voetballende bezoekers hielden we goed stan en Dieter scoorde in de 25ste min. de 1-0. Welke ook de ruststand was. De 2de helft verliep in het begin goed voor de thuisploeg met slechts 11 beschikbare spelers wegens gelekaart schorsing en verschillende gekwetsten. Toch zag het er naar uit dat we de punten konden meenemen tot de 70ste min. de gelijkmaker viel . De bezoekers probeerden alle middelen om deze match te winnen zo liepen 2 bezoekende spelers in de 81ste min. hun 2de gele kaart op. Uiteindelijk besliste een fout van de thuisploeg bij het verdedigen over de 1-2 uitslag in de 85ste min.

Volgende vrijdag gaan we op bezoek bij Zomergem om 20.00u

 

ZO 2 NOV : KVV Vlaamse Ardennen – VK Adegem  2-3

       Eindelijk gelukt

Adegem begon met een vroeg doelpunt toen via een snelle aanval de bal bij de vrijstaande Joshua Van Der Jeugd kon worden gedropt en deze koelbloedig de bal langs de linker paal in kon schieten 0-1. Prachtig begin toch. De thuisploeg probeerde dat natuurlijk te herstellen en slaagde er in de 11de min. nadat onze doelman eerst een bal had afgeweerd de rebound toch tegen de netten te krijgen 1-1. Adegem bleef er in geloven en rond het half uur toen na een 2tal keren de schoten werden geblokt toch te scoren via Delheye 1-2.Ook onze verdediging had zijn werk en onze doelman Hautekete redde een kopbal van Amrani in de 36ste min. Een paar minuten later bij een nieuwe aanval van Adegem kon Arne De Smet een mooie assist geven naar Van Der Jeught, een pracht doelpunt overigens, 1-3. Dit was ook  de rust stand. De 2de helft was er wel veel druk te verwachten van de thuisploeg maar toch slaagde Adegem er in tegenaanvallen te plaatsen. Zo was er een mooie kans in de 53ste min. toen Arne De Smet met een lobbal kon scoren maar het doelpunt werd afgekeurd. Onze verdediging en middenveld hadden nu de handen vol om de aanvallen van de thuisploeg op te vangen, waar ze overigens goed in slaagden. Ook onze doelman deed goed zijn werk maar moest toch in de 61ste min. een doelpunt toestaan , nl een rebound door Cadron  2-3. Verder plooide Adegem niet. Spijtig liep De Ridder Jari rond de 83ste min  een kwetsuur op aan het been bij een duel , en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Op het einde van de match ontstond er wel wat commotie en discusie over dat ongeval en sommige supporters meenden na het eindsignaal dit nog even aan te wakkeren maar het bleef bij luide discussies. Adegem had de 3 punten en komt zo op de 13de plaats in de rangschiking.

Volgende zondag komt Bambrugge op bezoek om 14.30u.

 

 

ZO 27 OKT : VK Adegem- Voorde-Appelterre  0-3

   Overdreven cijfers

De nr 1  in de rangschikking  werd vanaf de eerste minuut onder druk gezet en kreeg geen vat op het spel maar kreeg wel in de 10de min een geschenk toen onze doelman een bal opving aan de 16 lijn staande met de voeten bijna op de 16 lijn maar blijkbaar werd de bal juist voor de lijn door hem aangeraakt volgens de grensrechter bij het opvangen van die bal. Gevolg was dat de scheidsrechter voor fout floot maar ook een rode kaart toonde? en zich moest gaan douchen,Arne verving dan ook onze doelman mits Nicolas Verhas eveneens gewisseld werd v oor Arne. Wat dacht je, match was om zeep, 80 minuten met 10 man tegen de nr 1. De vrijschop werd dan ook door Mathieu Voet perfect rakelings langs de staander ingeschoten 0-1. Milj. Milj. Wat een tegenslag want onze mannen waren goed bezig. Ook met 10man werd nog een tandje bij gestoken en de bezoekers kregen slechts 1 kans geredt door doelman Arne. Ook Adegem versierden nog kansjes waarvan er een goede nog gemist werd rond het half uur; Ruststand 0-1.De 2de helft werd moeilijk gezien de bezoekers met meer balbezit ook meer druk kon zetten . Zo was er een afgekeurd doelpunt in de 60ste min. van Onwuekelu met een kopbal wegens een fout door hemzelf. Adegem slaagde er wel in af en toe uit te breken zo was er in de 78 Min. pech toen Arne De Smet de lat trof en tot overmaat van ramp kregen de bezoekers direct daarna een strafschop omgezet door Van Den Branden 0-2.Adegem evenwel gaf niet op en kort voor het einde, 88ste min., was er een schot van Allemeersch met een prachtsave van de doelman nog geredt en iets later trof Allemeersch nog het zijnet. In blessuretijd kon Appelterre nog bij een geharrewar een gevleide 3de doelpunt binnen duwen.  Wat een rotdag voor Adegem.

Volgende zondag 3/11 om 14.30u gaan we op bezoek bij KVVV Ardennen, let op het winteruur .

Beloften  Ursel – Adegem 2-0

Ursel welke over een goede ploeg kan beschikken volgens het klassement, en ook meer ervaren spelers, kreeg het zeker niet gemakkelijk Want Adegem speelde het eerste half uur zeer goed maar kwam niet tot scoren terwijl de thuisploeg wel in de 40ste min de staander trof en in de 43ste min.bij een vrijschop eerst goed  afgeweerd door Arne in de rebound de 1-0 kon scoren. Na de rust bleef Adegem  de evenknie van de thuisploeg maar miste een beetje de rust om tot scoren te komen terwijl de thuisploeg in de 86ste min. bij een snelle doorbraak toch nog een 2de keer kon scoren.

Goed gespeeld maar jammer geen punten. Op 1 nov moeten we terug op verplaatsing naar Assenede om 19.30u.

 

 

ZO 20 OKT : Kruibeke – VK Adegem 0-0

 De betere ploeg en toch 2 punten verloren.

Van bij de start zette Adegem druk doch de thuisverdediging hield stand en toch had Adegem een paar kansen maar de bal ging ofwel rakelings over de lat, of naast de staander, en onze doelman moest maar 1 keer gepast ingrijpen bij een vrijtrap. Ruststand dus 0-0 .

De 2de helft zette Adegem nog een tandje bij met als risico dat de thuisploeg zou proberen aanvallen op te zetten. In de 47ste min. werd een schot door de thuisdoelman gered en een paar minuten later pakte ook onze doelman een poging van de thuisploeg. In de 60ste min. bij een hoekschop kopte Van Der Jeught rakelings naast, in de 67ste min. een schot van Allemeersch gepakt door de doelman,in de 71ste min. een kans voor De Smet maar zijn volley gaat over de lat en in de 78ste min naast de staander. Een minuut later wordt de kopbal van Joshua gered door doelman Schroyens. Het wilde maar niet lukken. En dan op de 87ste min. wordt een handspel in de 16, duidelijk gezien door een tiental mensen en later toegegeven door de thuisploeg,niet gefloten of gesignaleerd door de grensrechter. Een duidelijke strafschop fout dus,Adegem voelde zich bedrogen, DJUU.Een minuut voor affluiten kan de thuisploeg dan nog een bal voorlangs het doel brengen en de gevolgde speler kan er op 10 cm na die bal niet bereiken, oef. Adegem was duidelijk de betere ploeg maar terug een gelijk spel op het bord. Volgende zondag komt de huidige leider Voorde-Appelterrre op bezoek om 15.00u hopelijk wordt het een boeiende sportieve match.

Beloften Belsele – Adegem 0-2

De eerste helft begon goed vooral omdat in de 7de min. Axel bij een rebound de 0-1 kon scoren. We speelden een goede 1ste helft met een paar kansen en de thuisploeg moest goed verdedigen en hadden zelf  bijna geen enkele bal in het kader van Adegem kunnen sturen. Rust dus 0-1. Na de rust kon Adegem dezelfde druk aanhouden maar kreeg niet zoveel kansen meer tot in de 73ste min de thuisdoelman de bal naar een verdediger wilde spelen doch iets te zacht en de immer hard werkende Hakim was die te snel af, pikte de bal op en omspeelde tevens de doelman 0-2 . Adegem kon nu verder tamelijk rustig de laatste 20 min. afwerken en een verdiende overwinning noteren. Volgende zaterdag 26/10 onze derde uitmatch na elkaar gaan we op bezoek bij Ursel om 15.00u.

ZA 13 SEP : VK Adegem – FC Latem 4-0

 Eindelijk de verdiende overwinning

De match begon goed want onze thuisploeg zette onmiddellijk druk met een paar pogingen op het Latem doel, dus niks afwachten maar direct de bal opeisen met als gevolg dat de bezoekers enkel hun eerste gevaarlijke aanval konden plaatsen met een schot van Hoebeke, voorlangs het doel, na een kwartier. Latem bleef nu wel verder gevaarlijk met lange ballen via de flanken maar werd direct op de huid gezeten door onze middenvelders en verdedigers. Rond het half uur werd een doelpunt afgekeurd van Peirera wegens een vooraf begane fout. Adegem zelf bleef het de bezoekers lastig maken door een paar schoten vanaf de 16 af te vuren. Ruststand dus 0-0.  Na de rust zagen we een Adegem welke voor de aanval had gekozen en in de 51ste min. zagen we een assist van Welvaert tot bij Allemeersch welke de bal in het mandje plaatste 1-0. De trein was vertrokken want in de 52ste min ging Arne De Smet op rechts door en gaf een assist naar Thimothy Allemeersch , we noteren de 2-0. De bezoekers probeerden nu de druk te verhogen en gedurende een kwartier was het vol gas voor de verdediging. Inde 68ste min; was er een schot van Hauspy prachtig gered dor onze doelman en in de 70ste min. een kopbal van Hoebeke iets te zwak in de handen van onze doelman. Adegem maakte nu wel gebruik van de openingen die de bezoekers lieten bij die aanvallen en Arne De Smet veroverde de bal op links , speelde zich vrij, en bediende Siebe Van lancker welke de bal tegen de touwen joeg , 3-0 (75ste min.) Adegem bleef nu baas op het veld en zo was er terug Arne De Smet welke op links de bal kreeg toegespeeld met een boogschot van op ongeveer 40 meter over de doelman in de verste hoek krulde , 4-0 en dus boeken toe. Met nog 5 minuten te gaan was er nog een doelpunt afgekeurd, tijdens een geharrewar voor het Adegem doel,wegens buitenspel van Deceuninck. Eindelijk was die eerste overwinning daar in de 7de match van het seizoen dank zij de volle inzet van iedere speler, men keek niet op een meter lopen of op een duel om de bal te veroveren en dat was te zien op het scorebord. Volgende zondag gaan we op bezoek bij Kruibeke en met dezelfde inzet als zaterdag avond kunnen we 3 punten terug brengen naar Adegem.

Beloften Adegem DKW Evergem 3-2

De bezoekers maakten het onze thuisploeg niet makkelijk, een stevige ploeg met een 3 tal ervaren spelers in de ploeg. Onze ploeg bleef echter geduldig opbouwen en na een evenwichtig half uur profiteerde Axel na een fout in de verdediging om de 1-0 te scoren. Dat was ook de ruststand. Onze koffie was nog niet uit toen Henri  een  zo prachtig doelpunt  scoorde 2-0 toen hij een hoge bal kontroleerde ,deze over de verdedigers  dropte en snel genoeg was om die bal nog met een volley in doel te jagen,een pracht van een Aktie.De bezoekers probeerden nu natuurlijk de aansluitings treffer te scoren en dat lukte in de 55ste min. 2-1. Veel verder kwamen ze niet en maakten wel een paar fouten. In de 77ste min. kon Tibo op assist van Henri de 3-1 scoren. In de 85ste min. trof Tibo nog  de staander bij een vrijschop. En in de 89ste min. kregen de bezoekers nog een strafschop toegekend zodat de eindstand dus 3-2 was. Volgende vrijdag spelen we op Belzele om 19.30u.

 

ZO 6 SEP : Adegem – Denderhoutem  1-3

       Moeilijk matchbegin

Adegem had een moeilijke start gezien ze reeds na 1 minuut een doelpunt moest slikken via een vrijschop ingekopt door Van Impe. 0-1. Adegem speelde niet zijn normale spel,won geen duels,was niet snel genoeg op de bal en werd gewoon uit verband gespeeld. In de 10de min. bij balverlies kwam de botsende bal bij Scheerlinck en deze lifte de bal over de doelman 0-2. In de 23ste min. terug bij balverlies aan de 16 ging een voorzet naar Scheerlinck en we noteren de 0-3. Tja dat was toch wel schrikken,na een half uur was de match zowat gespeeld en onze doelman redde nog  een schot. Geleidelijk aan herstelde Adegem een beetje het evenwicht en kon Arthur Delheye op een doorsteek pas van Arne De Smet in de 43ste min scoren 1-3. Na de rust zagen we toch een ander Adegem  welke nu zelf druk kon zetten op de bezoekers , zo miste Joshua een kans in de 51ste min. en op de 63ste min. ging een kopbal van Jens over de lat. De bezoekers kregen het moeilijk maar kon toch af en toe uitbreken maar werden goed opgevangen. We zagen een aanvallend Adegem maar konden spijtig genoeg niet meer scoren,beide ploegen slikten in 2de  helft een aantal gele kaarten. Duur puntenverlies voor de thuisploeg. Volgende zaterdag komt Latem op bezoek om 19.00u en we hopen op deze thuismatch toch wel een keer  te kunnen winnen.

 

Beloften – Bellem –Adegem 0-2

Het slechte weer had het terrein geen deugd gedaan en het was moeilijk voetballen tegen een toch wel stevige thuisploeg.  De doelpunten vielen in de eerste helft, eerst was het Tibo welke een verdedigende fout afstraft in de 20ste min. 0-1 en even later was het Henri welke kon inkoppen  0-2. Het was toch opletten tegen die stevig thuisploeg want Arne moest nog met een pracht save redding brengen kort voor de rust. De 2de helft was het dus proberen stand te houden wat nog redelijk lukte ondanks het zeer moeilijk terrein. Er werden door Adegem nog wel enkele aanvallen opgezet maar kwamen niet meer tot scoren en dus noteren we de 3 punten.

De volgende match is op vrijdag 11/10 thuis tegen DKW Evergem om 20.00u

 

 

ZO 29 SEP : Dendermonde  – VK Adegem 3-0

    2de Helft was slecht begonnen

Tegen de nr 4  in de rangschikking  zou het moeilijk zijn maar we hielden in de 1ste helft goed stand maar hadden weinig kansen, een kopbal van Adegem was de gevaarlijkste maar ging naast terwijl de thuisploeg maar een 2tal kansen had. Ruststand dus 0-0. De 2de helft liep gans anders Reeds vanaf de eerste min. begon de hoge druk van de thuisploeg en Adegem verloor een beetje de greep op de match. In de 47ste min. mist Dendermonde een kans,en in de 51ste min redt  onze doelman een vrijschop maar in de rebound kon Agbo scoren 1-0. Een paar minuten later maakt De Conink gebruik van een balverlies om door te breken en te scoren 53ste min. 2-0 en in de 57ste min ronde Agbo  een actie van de thuisploeg af met een kopbal 3-0. Dus op 6 minuten was het boeken toe; Adegem herstelde later wel een beetje het evenwicht , zo was er nog een poging welke strandde op de paal  in de 70ste min. maar moest in de 75ste min. een strafschop toestaan genomen door De Schepper maar onze doelman Houtekeete koos de goede kant en ranselde die uit het doelvlak. We hadden wel iets meer verwacht van deze match maar moesten ons neerleggen bij dit puntenverlies.

Volgende zaterdag komt Denderhoutem op bezoek om 19.00u en we mogen wel verwachten dat Adegem dit verlies wil rechtzetten, Hopen we dan toch.

Beloften  Adegem – Sleidinge  5-1

We zagen een match van onze beloften dat we tot hiertoe nog niet hadden gezien. Snelle balwisselingen, goed in de duels, leuk voetbalspel en goed samenspel  in de ploeg zoals het  eigenlijk moet zijn. Bij de aanvang van de match was het even schrikken na 5 minuten maar het doelpunt van de bezoekers werd afgekeurd wegens buiten spel, oef. Dan nam onze ploeg de match in handen met na 10 minuten een doelpunt van Axel. 1-0. De volgend minuten hield onze ploeg de match onder controle en Siebe trof de lat in de 30ste min.3 Minuten later  was er een voorzet van Axel en Henri kan scoren 2-0. Doelman Arne redde wel een doelpoging van de bezoekers in de 35ste min. kort voor de rust mocht Tibo een vrijschop nemen en deze ging mooi rechtstreeks in doel, 3-0 aan de rust.

De 2de helft was pas opgestart  toen een hoekschop van Tibo door Gianni werd in gekopt 4-0. In de 51ste min. zorgde een schot van Tibo voor de 5-0. Iets later redt onze doelman met een goede save in de 55ste min. Iets later treft Tibo nog de paal en nu worden de teugels iets losser gehouden en kunnen de bezoekers een paar keren komen aandringen en in de 81ste min. de eerredder scoren 5-1.

We zagen dus dat onze beloften wel degelijk goed kunnen samen spelen en goed voetbal kunnen brengen, mooi toch . Volgende vrijdag gaan we op bezoek bij Bellem, een ploeg welke stevig weet aan te pakken en indien we het zelfde spel spelen als afgelopen vrijdag, ons eigen spel, dan kan er ook winst inzitten.

 

 

ZO 22 SEP : VK Adegem – K.V.Eendracht Aalter  2-2

Tegen de nr 1 in de rangschikking speelde VK Adegem een goede match met zeer goed georganiseerd middenveld en attente verdedigers. De bezoekers startten met hoge pressing en vroege opvang van eventuele Adegemse aanvallen maar slaagden er niet in voor groot gevaar te zorgen. Het duurde zeker 10 minuten vooraleer de eerste hoekschop moest worden toegestaan en het eerste schot op doel, goed opgevangen door onze doelman.Rond het kwartier had Adegem ook zijn eerste hoekschop. Een half uur speelde Adegem onder druk maar gaf geen kansen weg. Geleidelijk aan kwam er evenwicht in de match en het was Arne De Smet welke in de 40ste min over de lat mikte. In de 44ste min. bij een vrijschop van Gert-Jan Lameire welke eerst werd opgevangen maar de rebound werd door Van Der Jeught Joshua in geschoten 1-0.De rust ingaan met een doelpunt was perfekte timing dus.

De 2de helft startte de bezoekers furieus want na 1 min. had De Coninck een kans maar besloot zwak en onze doelman kon redden. Enkele minuten later was er een kans voor Adegem maar Joshua kopte naast en in de 50ste min kregen de bezoekers een strafschop na een goede duik van De Coninck; Hijzelf zette die om 1-1. Adegem was niet onder de indruk en bleef nu druk zetten, zo was er een schot van Jens Van loo gepakt door de doelman 53ste min. De bezoekers kwamen wel op voorsprong toen Boone een prachtig schot in de rechter winkelhaak binnen trapte 1-2. Toch eventjes slikken, zou het toch weer niet lukken ? Adegem zette een tandje bij  en een schot van De Smet werd gepakt door de doelman in de 63ste min. De bezoekers moesten nu in de verdediging en in de 83ste min. bij een hoekschop en het nodige gedrum voor het doel kon Thimothy Allemeersch de rebound in koppen 2-2 dat zag er reeds beter uit; Even opletten toch want Aalter probeerde tegenaanvallen te plaatsen en in de 88ste min. meende De Coninck opnieuw een strafschop te versieren maar de scheidrechter zag geen fout. Jelle bleef maar mekkeren en kreeg een 2de gele kaart te zien en mocht zich iets vroeger gaan douchen. Ondanks een betere 2de helft, wat aanvallen betreft, bleef Adegem terug steken op een gelijk spel en dus maar 1 puntje verdiend.

Volgende zaterdag gaan we op bezoek bij Dendermonde om 20.00u en daarna spelen we 2x thuis nl tegen Denderhoutem op zaterdag 5/10 om 19.00u en de zaterdag daarna thuis tegen Latem.

 

ZO 15 SEP : KSCE Mariakerke – VK Adegem  0-0

   Niet scoren is niet winnen

De thuisploeg probeerde wel snel Adegem onder druk te zetten maar de goede organisatie van Adegem zorgde er voor dat de thuisploeg niet tot scoren kwam ondanks pogingen van Kurtulus ,Cherlet en Djedovic. Onze doelman Hautekete redde een vrijschop  en enkele pogingen buiten de 16 terwijl onze verdediging verder elke aanval neutraliseerde. Ook Adegem probeerde doorbraken maar werd opgevangen,zo werd een schot van Arne De Smet door de doelman gepakt. Rust dus 0-0.

De 2de helft verhoogde de thuisploeg de druk waardoor Adegem enkele keren goed kon uitbreken. Zo was er bijna een open kans via een sublieme voorzet van Arne De Smet maar die kans werd gemist in de 69ste min.In de 76ste min. was er een kopbal van Arne welke strandde op de rechtse paal. De thuisploeg zag ook een poging welke gered werd door onze doelman Jarl in de 78ste min.Een schot van Jens Van loo ging over de lat in de 80ste min. En in de 89ste min. werd een schot van Arthur Delheye nog in extremis gered door de thuisdoelman. Adegem had dus wel kansen maar slaagde niet te scoren en dus teug een gelijk spel. We hadden beter verdiend maar dat is dus voetbal zeker.

Volgende zondag komt Aalter op bezoek de nr 1 in de rangschikking, mooi voetbal is dus te verwachten en we blijven hopen op een driepunter.

Beloften Adegem – Maldegem 0-0

We zagen een mooie match van 2 voetballende ploegen welke gingen voor de punten maar niet tot scoren kwamen. De jonge Maldegemse ploeg speelden een voortreffelijke wedstrijd en de Adegemse beloften op hun beurt toonden hun kunnen maar beide ploegen konden weinig goede kansen afdwingen zo dat een gelijk spel wel een juiste uitslag was.

Volgende vrijdag gaan we op bezoek bij Aalter om 19.30u.

ZO 7 SEP : VK Adegem – E.E.Grotenberge 0-0

      Evenwichtige match

Een goed georganiseerd Adegem gaf weinig kansen weg voor de bezoekers terwijl
Adegem in de eerste helft een kleine kans had in de 20ste min. via Verhas welke naast
ging. De bezoekers versierden een 2 tal hoekschoppen maar Van Loo had een kans in de 26ste min. doch mikte naast de staander. De bezoekers probeerden dan met afstandschoten maar deze gingen soms meters naast het kader. Rond het half uur werd een doelpunt van Arne De Smet afgekeurd wegens buiten spel. Ruststand 0-0

De 2de helft zette de bezoekers meer druk maar rond het kwartier was er een kans voor Adegem voor Mathieu maar kopte naast. De bezoekers probeerden dan met lange ballen te sturen naar Deleenheer  en Koene doch onze verdediging plooide niet; Bij een tegenaanval van Adegem was er een poging van Jens weggewerkt in hoekschop. Adegem beleefde nog een moeilijke 88ste minuut toen de bezoekers met 2a 4 man bijna op de doellijn stonden maar uiteindelijk er ene buiten spel stond. Eindstand dus 0-0.
Volgende zondag gaan we op bezoek bij Mariakerke,Het kunstgras terrein bezorgde ons eerder moeilijkheden maar deze keer moeten we voor de volle buit gaan.

Beloften St-Laureins – Adegem  0-0

De match verliep een groot stuk onder de regen en beide ploegen konden weinig kansen afdwingen , we noteren wel een prachtsave van onze doelman Arne rond het half uur. Verder waren er ook een 6tal gele kaarten te noteren voor Adegem en ook een 3tal voor de thuisploeg, bij ieder foutje was er een gele kaart er bij , moet dat nu ? Een gelijk spel lijkt me wel een juiste uitslag. Volgende vrijdag komt Maldegem op bezoek, match om 20.00u.

 

 

ZO 1 SEP : Eendracht Zele – VK Adegem  1-0

Goede start van VK  Adegem

Onze eerste match van het seizoen tegen de top 5 kandidaat Zele was zeker
geen gemakkelijke match en werd dus door Adegem voorzichtig aangepakt.
De thuisploeg had daardoor wel het meeste balbezit maar was weinig gevaarlijk.
Onze doelman moest slechts een schotje van De Gucht  opvangen.Toch was er
 rond het half uur een poging van De Bruyne op de paal ,oef,en was het Van De Jeughth
die de thuisdoelman aan het werk zette kort voor rust. De Thuisploeg slaagde er in  de
43ste min toch te scoren met een afstandschot aan de 16 lijn. 1-0.
Adegem bleef attent de thuisploeg opvangen en kon zelfs via een vrijschop van De Smet
rakelings over de kruising voor gevaar zorgen. Adegem bleef nu op zoek gaan naar openingen
in de thuisverdediging en zorgde regelmatig voor snelle aanvallen, helaas zonder  te kunnen scoren.
De thuisploeg kon dus ook af en toe doorbreken maar onze verdediging hield stand en goed geholpen door onze doelman. Eventjes was er een mogelijkheid op het einde van de match met een kopbal van Arne  en enkele snelle aanvallen van Adegem maar het bleef dus 1-0.

Volgende zondag onze eerste thuismatch tegen Elen-Grotenberge om 15.00u

Beloften Adegem – Lembeke  2-2

Moeilijke match

De bezoekers bleken de betere  te zijn in duelkracht waardoor Adegem af en toe in de problemen kwam en in de 25ste min. konden de bezoekers scoren.0-1. Kort voor rust troffen ze nog de paal.
Ruststand dus 0-1.  Bij een vrijschop rond de 53ste min. genomen door Tibo, scherp op links, lieten
de bezoekers zich verrassen, de bal week nog af op een verdediger en het stond op 1-1.
Even later konden de bezoekers de 1-2 scoren. Adegem bleef wel nu sterker aan vallen en kon uiteindelijk via Tibo in de 85ste min. de gelijkmaker scoren 2-2.
Volgende vrijdag gaan we op bezoek bij St Laureins om 19.30 u.