Matchverslagen

ZO 18 NOV : Sparta Waasmunster – VK Adegem 1-3

      Match met veel inzet

De match begon goed met veel druk van Adegem maar toch was het de thuisploeg welke in de 4de min een afgekeurd doelpunt zag wegens buiten spel en in de 9de min. trof Van Den Bossche de lat , oef. In de 18de min. knalde Jens Van loo over de lat. Rond het half uur raakte onze doelman bij het uitverdedigen Vermeulen en kreeg een strafschop aangesmeerd, diezelfde Vermeulen nam ook die strafschop , laag rechtse paal, maar onze doelman dook naar de goede kant en redde de meubels. In de 44ste min bij de zoveelste aanval zette Jens Van loo scherp van op rechts voor naar de verste paal en de bal ging over de doelman in de verste hoek binnen 0-1 en dus ook de ruststand.

Na de rust kwamen de thuisploeg opgepept uit de kleedkamer en zette vol druk op Adegem en onze doelman redde een paar keren pogingen van Lambrecht en Vermeulen. De hard werkende Crommen en De Smet konden in de 67ste min. zorgen voor de 0-2 toen Crommen de vrijstaande Arne De Smet kon aanspelen en deze lobde de uitkomende doelman simpel maar ook precies de bal tegen de touwen. De thuisploeg probeerde zowat alles om de aansluitingstreffer te kunnen scoren met veel grinta en harde duels maar Adegem gaf geen krimp tot de 84ste min Lambrecht met een kopbal de 1-2 kon scoren. De thuisploeg ging voor een gelijk spel en liet daardoor wat ruimte en Niels kon een voorzet geven naar De Smet welke die kans niet liet liggen (85ste min.) 1-3. Nog even stand houden en de 3 punten waren binnen.

Volgende zondag komt Lochristi op bezoek om 15:00u; Het zal wel een moeilijke match worden maar tegen voetballende ploegen kunnen we altijd iets meer, we zien wel.

Beloften Adegem – Waasmunster 4-2

 Verdiende overwinning vooral door de inzet

De eerste helft was voor rekening van de thuisploeg want reeds na 10 minuten bij een aanval van Adegem kon Siebe via de linker flank scherp voorzetten en de bal ging binnen, ook Sander stond klaar om eventueel nog binnen te duwen 1-0;

In de 20ste min plaatste Thymen een schot van aan de hoek van de 16 en de 2-0 werd genoteerd. De bezoekers troffen met een vrijschop de lat in de 28ste min; en rond het half uur moest doelman Arne redding brengen; Kort voor rust was er een mooie doorsteek van Noa naar Sander en deze stoomde de overige 20 meter aleen door en scoorde de 3-0 .

Na de rust waren de bezoekers de betere , speelden met 3 aanvallers en zette Adegem onder druk wat resulteerde in een doelpunt 60ste min. en 75ste min. 3-2 dus.

Eventjes een paar wijzigingen in de posities en  met nog een kwartier te gaan moest de bezoekende doelman een schot van Sander redden. Kort voor affluiten maakte Henri er nog 4-2 van en dus boeken toe.

Volgende zaterdag gaan we op bezoek bij Lochristi om 14:30u Beerveldse baan 24, Beervelde.

 

ZO 11 NOV : VK Adegem – Voorde-Appelterre 4-0

     Verdiende overwinning

Na een studiekwartiertje bleek dat Adegem de betere voetbalende ploeg was en kon op het half uur via een verre voorzet van Niels Crommen welke Hans De Vlaeminck bereikte de score openen (1-0) , Hans was sneller dan de doelman welke met de voeten vooruit nog probeerde Hans te beletten te scoren,gelukkig was de schade op Hans niet te groot. Adegem zat veel beter in de match met enkel gevaarlijke aanvallen terwijl de bezoekers sporadisch tot aan de 16 steriele aanvallen probeerden. Ruststand dus 1-0.

De 2de helft was er een kleine opflakkering van de bezoekers maar strandde op de Adegemse verdediging terwijl Adegem reeds in de 51ste min. nadat Jens Van loo de lat treft en Niels Crommen de rebound tegen de touwen zet (2-0) de voorsprong vergroot. Enkele minuten later snoept Jens Van loo de verdediging van de bezoekers de bal af op ongeveer een 30 meter van doel en gaat op wandel, omspeeld de doelman en er staat een 3-0 op het scorebord. De bezoekers proberen nog wel iets te forceren maar lukken daar niet in, in tegendeel rond de 60ste min. wordt een doelpunt van Michel Mortier afgekeurd door de grensrechter wegens buiten spel van Joshua die een achteruit pass gaf ?? In de 75ste min was er nog een poging van Jens maar die ging naast en uiteindelijk om af te sluiten, 90ste min. geeft Niels nog een perfecte hoekschop en Sander Dewispelaere scoort de 4-0 met een kopbal. Deugddoende zege voor Adegem.

Volgende zondag gaan we op bezoek bij Waasmunster, toch maar opletten want deze ploeg heeft ook dringend punten nodig.

 

ZO 4 NOV : Dendermonde – VK Adegem 3-0
Te veel gekwetsten in A kern
De eerste helft begon goed want Adegem zette onmiddellijk druk op de thuisploeg en het eerste kwartier had onze doelman bijna geen werk. Adegem kwam echter niet tot scoren ondanks de verschillende aanvallen. Zelfs een vrijschop wegens een fout op Jens juist buiten de 16 bracht geen doelpunt. Het eerste echt gevaar voor Adegem was in de 18de min. maar Jeffrey bracht redding en een kopbal van de thuisploeg bij een hoekschop ging voorlangs. Op het half uur kon de thuisploeg een frommel goal binnen duwen met een beetje geluk 1-0.
Nu kreeg Adegem wel aanvalsdruk te verwerken en in de 39ste min. kreeg de thuisploeg een strafschop (lichte fout van Hans) en Dendermonde kon het 2-0 bord op hangen, het zat dus helemaal niet mee voor de bezoekers met een achterstand aan de rust.
Na de rust in de 55ste min trof de thuisploeg de lat maar 2 minuten later bij een doorbraak van Hans trof hij de lat en zijn rebound ging over,geen voetbalgeluk ? Verder kreeg de scheids geen vat meer op de match, bij veel tussenkomsten werd hij aangesproken door de thuisploeg of door Adegem, veel beslissingen waren dan ook contesteerbaar of onduidelijk ook het venijnige duwen en trekken van sommige thuisspelers werkten op de zenuwen en bij een protest van Niels kreeg hij een rode kaart (75ste min .) Adegem probeerde nog de aansluitingstreffer te versieren maar lukte niet. Een 5tal min. voor het einde kon de thuisploeg nog een doelpunt scoren 3-0.
Volgende zondag komt Voorde-Appelterre op bezoek, een stevige ploeg, we hopen dan ook een paar gekwetsten te kunnen opstellen, match om 15:00u
Onze beloften hadden vorige vrijdag af te rekenen met een laattijdige forfait van Dendermonde maar ook Voorde-Appelterre geeft forfait met zijn beloften ???? 1ste provinciale ???? onwaardig (mijn mening). En men stelt zich vragen hoe het komt dat het toeschouwers aantal daalt.

ZO 28 OKT :
VK Adegem – Elene-Grotenberge 0-3
Kansen laten liggen
VK Adegem heeft kansen gehad maar kon ze niet verzilveren. Reeds in de in het eerste kwartier waren er enkele kansen zoals in de 9de min. een poging van De Smet welke gered werd door de doelman en in de 13de min. een kans voor Van Loo op voorzet van De Smet, maar de bal week af op een verdediger. In de 18de min. bij een vrijschop van de bezoekers kon de lange Deleenheer inkoppen en dus Adegem terug op achterstand.Enkel minuten later kopt De Smet op voorzet van Crommen rakelings over de lat. Rond het half uur treft bezoeker Vanslembrouck de staander. Oef. Kort voor rust wordt een vrijschop van Verstrynge gered door de doelman en dus rust met 0-1 achterstand.
Na de koffie probeert Adegem meer druk te zetten en in de 57ste min. begaat de bezoekende doelman een fout op Van Loo in de 16 en dus strafschop. Arne De Smet welke eerdere strafschoppen feiloos omzette zette de bal over de lat, verdorie , kan gebeuren. Adegem neemt natuurlijk risico met nog een achterstand en in nde 63ste min. mogen de bezoekers een vrijschop nemen, tamelijk op afstand. Van De Haegen gooit de bal in het pak voor het doel en Yoka Likongo kan binnen werken. Dit wordt nu wel moeilijk maar een gelijk spel is nog wel mogelijk dus bleef Adegem proberen maar had weinig geluk in zijn akties. Bij een hoekschop van de bezoekers getrapt door Van Der Haegen ging de bal voorbij iedereen aan de verste paal binnen. 0-3 je moet maar geluk hebben. De 3 punten waren dus weg, geen slechte match gespeeld maar niet gescoord. Volgende zondag gaan we op bezoek bij Dendermonde om 14:30u.

ZO 21 OKT :
K.V.E. Drongen – VK Adegem 1-1
Ruim verdiend gelijk spel
De eerste helft was het 1ste kwartier moeilijk maar geleidelijk aan kwam er evenwicht maar toch wel iets meer kansen voor de thuisploeg en ook enkele hoekschoppen. Ook Adegem had enkel kansen zoals Welvaert in het laatste kwartier, aan de rust stond het wel dus 0-0.
De 2de helft zagen we een goede start van Adegem met meer druk op Drongen,toch kon de thuisploeg af en toe uitbreken. Zo was er in de 57ste min. een standje voor het Adegem doel en de bal kwam een beetje gelukkig bij Samimi welke iets te veel ruimte kreeg. Hij plaatste zijn schot maar de bal week iets af op een speler en ging rakelings naast de staander binnen.1-0.In de 64ste min. moest onze doelman een schot van De Rock redden. Adegem nam nu het middenveld in bezit en startte een heftig offensief met als gevolg een strafschopfout op Arne De Smet in de rechtse hoek maar de scheids gaf geen krimp.Later gaf de scheids toe dat deze fase een fout was van hem en de grensrechter, maar weg was de kans. In de 71ste min. werd een doelpunt van Adegem afgekeurd wegens buiten spel, enkele minuten later terug een kans maar gered en in de 80ste min terug een redding van de doelman. In de 89ste min. gaat Arne in de klings met een 3 tal verdedigers maar prikt de bal toch tegen de netten 1-1. Verdiend ? ja zeker aanval na aanval en in blessuretijd terug een goede poging van Arne maar de doelman redde met een super reflex. Nonde –nonde … uiteindelijk bleef het 1-1. Een goed resultaat daar de Adegemse ploeg verscheidene spelers moest missen: Milan en Joren,Bjarne en Michiel en Gert-Jan en Cédric en Siebe en…
Volgende zondag komt Elene-Grotenberge op bezoek om 15:00u (opletten Winteruur);
Beloften Adegem – Drongen 2-3
Goede eerste helft
Onze beloften waren de eerste helft de betere ploeg en rond de 35ste min. kon Tibo op voorzet van Sander scoren 1-0 en 5 minuten later kon Sander de rebound van de doelman op een vrijschop van Tibo de 2-0 sscoren. Dat zag er dus goed uit.
De 2de helft namen de bezoekers voor hun rekening gezien Sander mocht rusten en Mauro niet beschikbaar was wegens de selectie voor de eerste ploeg en ook Tymen eveneens mocht gaan rusten was onze ploeg iets minder sterk en zette de bezoekers ons sterk onder druk. In de 70ste min. viel de aansluitingstreffer 2-1. In de 75ste min. trof Hakim de lat en gaat die binnen dan was het een andere match want iets later viel de gelijkmaker 2-2. Onze beloften probeerden wel nog de 3 punten te pakken maar bij een tegenaanval konden de bezoekers scoren 2-3. ‘”t zat niet mee deze keer maar toch goed gespeeld gasten.
Volgende zaterdag gaan we op bezoek bij Elene-Grotenberge (bij Zottegem)om 15:00u

ZA 13 OKT : VK Adegem – Jong zulte 2-3
Bezoekers beter 1ste helft
De bezoekers dreigden vroeg in de match en had in de 10de min. een kans maar
troffen het zijnet. Enkele minuten later bij een volgende gevaarlijke aanval kon
in eerste instantie Kevin een schot blokken maar de rebound werd door Decuyper
ingeschoten, 0-1 .Terug kwamen we op achterstand dus maar we konden gelijk stellen
in de 20ste min. toen De Smet een pass naar Crommen gaf en deze Jens Van loo kon
bereiken welke binnen schoot 1-1. Op het half uur terug bij een aanval van de bezoekers
kon Ternest van dichtbij aanleggen en zijn hard schot ging onder onze doelman tegen de netten 1-2 .Dit was ook de ruststand. Was de eerste helft moeilijk wegens mischien iets te slappe start dan was de 2de helft een stuk beter alhoewel het eerste kwartier er nogal druk
was van Zulte nam Adegem de match in handen en toonde de doelman van Zulte zijn kunnen
door in de 60ste min. een schot van Verstrynge te redden. Een minuut later kopte De Smet een kans naast en in de 65ste min. stopte de doelman een schot van Jens Van Loo. Het wilde maar niet lukken. In de 79ste min profiteerde de bezoekers van de aanvalsdrift van Adegem
om via De Wilde de 1-3 te scoren op aangeven van De Cuyper . Adegem bleef knokken en kon in de 88ste min. Van Der Jeught de aansluiting scoren op aangeven van Niels 2-3.
Met nog iets te weinig tijd was er kans om gelijk te spelen maar dit lukte niet meer en dus verloren we de thuismatch met 2-3. Volgende zondag gaan we op bezoek bij Drongen op hun nieuw kunstgras en terug een moeilijk match te verwachten om 15:00u.

Beloften Jong Zulte – Adegem 0-2
In de eerste helft was er weinig te beleven tenzij de harde duels van de thuisploeg, Adegem had wel het meeste balbezit en was wel het gevaarlijks en kon zo rond het half uur op voorsprong komen via een afstandschot van Noa, niet onverdiend dus de 0-1 tijdens de rust.
De 2de helft zag men bijna het zelfde spelbeeld met harde duels, Adegem kreeg wel enkele kansjes maar konden niet scoren tot in de 85ste min. een hoekschop kort werd genomen
naar Tibo en deze een paar man voorbij dribbelde en de bal in het mandje legde 0-2 Oef
dit zag er goed uit , zaak was rustig te blijven en de harde tackels van de thuisploeg omzijlen
en dus de 3 punten op zak steken. De beloften staan nu op de 2de plaatst in de rangschikking, wel samen met Ninove en Drongen, met 16 punten en vrijdag komt Drongen op bezoek om 20:00u. Men zal moeten de mouwen opstropen om deze plaats te verdedigen.
Onze zondagreserven doen het ook goed en staan op kop in de rangschikking met 18 punten,stevige mannen zulle de zondagmorgen.

ZO 7 OKT : HO Kalken – VK Adegem 1-1
Kansen gemist
Reeds vroeg in de match kwam de thuisploeg op voorsprong wegens een strafschopfout
van Joren in de 8ste min. op Van Guyse welke zelf die strafschop omzette 1-0. In de 19de
min. wordt een bal gered op de lijn van de thuisploeg en in de rebound treft Jens Van Loo
de paal,verdorie toch geen chance. In de 38ste min. kan Arne De Smet met een kopbal
Van Loo bereiken en bingo 1-1. Een paar minuten later via een hoekschop kopte Poppe keihard in maar Jeffrey redt prachtig. Ruststand dus 1-1.Was de match tot nu tamelijk evenwichtig geweest zag men in de 2de helft verschillende kansen voor beide ploegen
niet benut. Zo was er in de 47ste min. een redding van onze doelman van een 2tal pogingen en een redding op de lijn van Gert-Jan. Ook Adegem nam de thuisdoelman onder vuur vooral in de slotfase bij schoten van De Smet en De Vlaeminck maar ondanks de opgevoerde druk van Adegem kon men niet meer scoren en moest men tevreden zijn met een gelijk spel.
Volgende zaterdag spelen we uitzonderlijk om 18.00u onze match thuis tegen Jong Zulte en maken ons dan klaar om later D’Oaigemse Fuife een bezoek te brengen in zaal D’Havé.

Beloften Adegem – HO Kalken 7-3
Doelpuntenfestival
Wie doelpunten wil zien moet naar onze beloften komen kijken, niet minder dan 10 stuks vorige vrijdag. De bezoekers namen de match bij het begin in handen en scoorden binnen het half uur 2 keren via hun razend snelle nr 77 , 0-2. Nu waren onze gasten wel wakker en in de 31ste scoorde Sander de 1-2 na assist van Tibo en Hans maakt er 2 minuten later 2-2 van.
Mooie doelpunten trouwens met een ruststand van 2-2.
Na de rust mag Sander een vrijschop nemen in de 50ste min., een goede 25 meter afstand,naast het muurtje en langs de staander rechtstreeks binnen 3-2; Dat zag er dus al beter uit , zeker toen Sander op voorzet van Tibo er dan 4-2 van maakte in de 57ste min.
Rond de 65ste min redde onze doelman Kenzo een schot van de nr 77. Met nog een kwartier te gaan scoorde Dylano op pass van Hans de 5-2 maar ook de bezoekers prikten tegen met een 5-3. In de 80ste min. gaat Tibo op wandel, schakelt een halve verdediging uit en scoort de 6-3. Kort voor affluiten scoort Hans nog de 7-3 op voorzet van Tibo als kers op de taart.
Mooi toch !! Volgende zaterdag gaan we op bezoek bij Jong Zulte in de Waalstraat om 15:00u

ZO 30 SEP : VK Adegem – K.V.V. Ardennen 4-3
3 punten thuis gehouden
We wisten dat het zeker een moeilijke match kon worden maar Adegem startte goed de eerste helft. Toch moesten we reeds na 9 minuten een eerste doelpunt slikken toen onze doelman zich liet verrassen door Ndikumana die sneller op de bal kwam en kon scoren 0-1.
5 Minuten later hadden we dat terug hersteld toen een doorsteekpass van Arne De Smet op het randje van buitenspel Jens Van loo kon bereiken welke doorstoomde en de gelijkmaker scoorde.In de 18ste min Had Joren Verstrynge een kans maar zijn lobbal werd nog met de vingertoppen door de doelman afgeweerd.Een minuut later was het toch bingo bij een vrijschop van Gert-Jan Lameire naar Niels Crommen welke kon inkoppen 2-1. Op het half uur
wordt Niels Crommen aangespeeld door Arne even buiten de 16 en Niels laat zoiets niet liggen , de 3-1 stond op het bord en dit was ook de ruststand. De 2de helft was wel iets moeilijker want de bezoekers kregen reeds na 10 minuten een strafschop wegen een fout
van Joshua op De Witte; De Bruyne zette deze strafschop om en dus 3-2. De bezoekers trokken nu alle registers open en Adegem kwam onder druk te staan met eerst een schot op de lat en dan in de 70ste min een schot aan de 16 lijn van Aissa welke binnen ging 3-3.
Een paar minuten later bracht onze doelman redding bij een schot van Deviaene en ook de bezoekende doel redde een kopstoot van Joshua. Het zag er naar uit dat we met een gelijk spel zouden eindigen tot in de 89ste min. Van Loo een voorzet van Crommen mooi kon inwerken 4-3 en dus de punten waren binnen. Volgende zondag gaan we op bezoek bij HO Kalken om 16:00 u.

Beloften Ardennen – Adegem 2-4
Knokken voor de punten
De thuisploeg kwam reeds in de 12de min op voorsprong, bij een hoekschop kon de grote nr 8 binnen koppen 1-0. Op het half uur had Hans een kans maar de doelman kon redden. Kort voor de rust kon Sander een verre voorzet van Noa mooi inwerken 1-1, dat zag er al beter uit, maar een minuut later kon De smet van uit buitenspel positie( of niet ?) vertrekken en onze doelman was kansloos 2-1. Ruststand dus 2-1. In de 49ste min. kreeg Adegem een strafschop toegekend wegens een handspel en Tibo zette die feilloos om 2-2. Enkele minuten later werd een doelpunt van de thuisploeg afgekeurd wegens fout op onze doelman. In de 60ste min. zagen we een klaar kijkende Hans van op 40 meter een doelpoging proberen, gezien de doelman nogal ver uit zijn doel stond, en de bal ging bijna centraal in doel 2-3 , amaai zeg, Met nog een kwartier te gaan ging Sander alleen door en plaatste de bal vanaf zeker 25 meter mooi in doel 2-4. Wat de thuisploeg dan ook nog probeerde Adegem gaf geen krimp en ging met de 3 punten naar huis .
Volgende vrijdag komt HO Kalken op bezoek om 20:00u.

ZA 22 SEP : VK Adegem – S.V. Sottegem 4-3

Eindelijk de eerste 3 punten binnen

De eerste helft was tamelijk evenwichtig en een schare supporters van de bezoekers
liet zich horen maar het was Adegem welke de score opende in de 17de min. bij een
prachtschot van Arne De Smet buiten de 16 nadat eerst een doelpunt werd afgekeurd
wegens buiten spel. 1-0 . Een paar minutenlater redde onze doelman Arne De Sutter
een kopbal van Hellebaut. Rond de 23ste min. kon Arne een schot afweren maar de rebound werd ingewerkt door Pareyn 1-1. Enkele minuten later werd een schot van Niels Crommen
gered door de doelman en trof Arne De Smet op het half uur de staander. De rust werd bereikt met een 1-1 stand. De 2de helft begon op volle snelheid want na 1 min. zette Arne zijn kopbal naast en iets later ging aan de overkant een schot rakelings voorlangs. In de 63ste min.kon Heymans een kopbal verzilveren 1-2. Iets later treft Jens Van loo de dwarslat en in de’ 68ste min. bereikt een voorzet van Crommen onze flankspeler Devreeze welke mooi kan inschieten 2-2. Met nog een kwartier te gaan begaat de bezoekende doelman een fout op Devreeze in de rand van de 16 en dus strafschop welke perfect wordt omgezet door Arne De Smet 3-2 dus en dat ziet er goed uit maar toch komen de beoekers nog gelijk 3-1 met nog 3 minuten te spelen, verdorie zal het weer niet lukken ? kort voot affluiten na de zoveelste aanval wordt na een snelle inworp van bijna aan de doellijn de bal doorgespeeld naar Bjarne Devreeze en deze kan het winnend doelpunt scoren 4-3 en de 3 punten zijn binnen al moet onze doelman in de laatste min; nog redding brengen. Iedereen in alle staten bij het affluiten van de match, de bezoekers om het verlies en de thuisploeg om de eerste overwinning van het seizoen. Volgende zondag komt Ardennen op bezoek om 16:00u
Beloften S.V. Sottegem – Adegem 0-1
Onze beloften speelden een goede match en waren de eerste helft de betere ploeg want de thuisploeg kon nauwelijks in onze 16 komen en hun afstandschoten waren soms ver van het kader. Op het half uur kon Noa met een afstandsschot iedereen verrassen en de bal ging mooi in de kruising 0-1. Dit was het enig doelpunt welke te noteren viel, de thuisploeg probeerde wel maar geraakte bijna niet aan onze 16 dank zij de hoge verdediging van onze mannen en dat was ze de ganse 2de helft. Er diende wel met grootte inzet te worden gespeeld en de thuisploeg begon zelfs met een paar gemene trukken uit te halen maar onze
Mannen bleven kalm en de thuisploeg slikte niet minder dan 5 gele kaarten, zelfs een dubbele in de 80ste. Min. Hun trainer was zelfs in alle staten maar verloor wel de match.
Volgende zaterdag gaan we op bezoek bij Ardennen (eigenlijk etikhove, hollebeek) om 15:00u

ZA 15 SEP : K.V.K. Ninove – VK Adegem 2-0
Geen geluk in afwerking
Adegem hield de vroegere amateur3 ploeg goed op afstand
maar kon zelf ook in de 8ste min een kans niet verzilveren;
Na een half uur moest Jens zich laten vervangen wegens
een dij-kwetsuur . Adegem had onkans toen bij het verdedigen,
Joshua de bal in eigen doel deed belanden , verdorie wat een pech (1-0)
We hielden goed stand en de thuisploeg probeerde het in de 43ste
met een afstandschot tussen een pak spelers en onze doelman
kon deze niet bereiken zo rakelings naast de paal en dus 2-0 zo kort
voor rust. De 2de helft pas op gang of de Ninovense spits pakte zijn 2de gele kaart
en kon zich gaan douchen. Adegem kon nu meer druk zetten op Ninove maar echt
goede kansen kwamen er bijna niet en onze doelman redde in de 58ste min toch
een goede poging van de thuisploeg. Quinten kreeg nog een kans maar zijn schot
werd gered door de doelman. Adegem gaf goed weerwerk maar was ongelukkig
in de afwerking. Zaterdag komt Sottegem op bezoek om 19:00u

Beloften Adegem – Ninove 0-2
Evenwichtige match

Evenwichtige 1ste helft met een paar kansen voor beide ploegen, met heen en weer spel
Met een ruststand 0-0 probeerde Adegem nu meer druk te zetten in de 2de helft maar na
20 minuten slaagden de bezoekers er in om 2 keren te schoren 64’ en 66’ min. 0-2.
Adegem drukte nu de bezoekers terug en slaagde er echter niet meer in, ondanks
de kansen, nog te scoren. Donderdag 20/09 ,( op verzoek van Sottegem) gaan we op
bezoek om 20:00u en spelen we op kunstgras.

ZO 9 SEP : VK Adegem – Mariakerke 1-5
Bezoekers de betere ploeg
De bezoekers waren het eerste half uur duidelijk de betere, want reeds
na 11 minuten kwamen ze op voorsprong bij een voorzet van Krasniqi aan de
hoekvlag en Cherlet kon de 0-1 scoren, 6 minutenlater kan Maertens via een
klutchbal de 0-2 scoren. In de 23ste min brengt onze doelman redding bij een
poging van Van Eeckhout maar Krasniqi zet een paar minuten later de 0-3
op het bord. Adegem dus in de problemen. In de 35te min treft Welvaert
de lat en de doelman van de bezoekers ranselde een kopbal van Van Loo
even later uit zijn doel. Kort voor rust verdiende een vuile fout van Krasniqi
op Gert-Jan een rode kaart maar de scheids meende dat een gele kaart
voldoende was.rustand dus 0-3.
De 2de helft was Adegem beter en zette meer druk op de bezoekers.
In de 65ste min. gaf Arne de Smet een perfecte doorsteekpass naar
Joren Verstrynge welke niet aarzelde en de 1-3 scoorde. Adegem
bleef nu wel proberen door de verdedigende linie van de bezoekers
te geraken maar telkens liep er iets mis. Met nog een kwartier te
gaan kon Maertens via een snelle omschakeling nog de 1-4 scoren
en in de slotminuten ook nog de 1-5. Toch wel zware cijfers bij deze
eerste thuismatch. Zaterdag gaan we op bezoek bij Ninove om 19u30.

Beloften Mariakerke – Adegem 4-5
Ook de laatste minuten tellen mee
De thuisploeg bleek wel de iets betere ploeg maar onze beloften
speelden met volle inzet, toch in de 2de helft.
Reeds na 10 minuten,bij een vrijschop van Quiten deed een verdediger
de bal afwijken buiten bereik van de doelman en dus 0-1.
Een minuut later trof de thuisploeg de lat , oef .
In de 28ste min wam de thuisploeg gelijk 1-1 en kort voor rust zelfs op
voorsprong 2-1 maar Tibo op voorzet van Gaethan stelde weer gelijk
dus ruststand 2-2. Kort na aanvang van de 2de helft werd het 3-2, maar
Dylano zorgde in de 60ste min. voor de 3-3.
Een min. later kwam de thuisploeg terug op voorsprong(4-3).
Met nog een kwartier te gaan via een voorzet van Tibo maakte Sander
terug gelijk (4-4 ) Het leek dat we met een gelijk spel zouden eindigen
tot in de 89ste min. Sander iedereen op snelheid nam en de 4-5 scoorde.
We dachten dus “de buit is binnen” maar bij een laatste aanval van de
thuisploeg leek deze nog gelijk te stellen, de scheids aarzelde even
maar keurde toch dit doelpunt af wegens voorafgaand handspel.
De eerste overwinning van het seizoen was binnen, maar twas
wel knokken geweest. Volgende vrijdag komt Ninove op bezoek om 20u00.

ZA 1 SEP : AALTER – VK ADEGEM 1-0
Adegem kon gelijk spelen ?

De thuisploeg speelde voorzichtig en Adegem hield gelijke tred
zodat we een tamelijk evenwichtige 1ste helft zagen . Adegem
die goed gesloten de aanvallen van de thuisploeg kon opvangen
en de flanken van de thuisploeg kon afschermen kon zelf dus
af en toe aanvallen maar niet echt voor gevaar zorgen. Aalter
probeerde dan met afstand schoten maar stond niet op scherp.
Ruststand dus 0-0
De 2de helft probeerde de thuisploeg meer snelheid in het spel te leggen
wat zorgde voor meer druk op de Adegemse verdediging die niet plooide.
In de 60ste min. bij een hoekschop van Aalter kwam de bal bij de grotere
Persan welke kon inkoppen 1-0. In de 66ste min was er terug gevaar voor
het Adegem doel via een mooie aanval van de thuisploeg maar onze doelman
Jeffrey De Vlieger liet zich niet verrassen en redde de kopbal van Persan.
Adegem welke Niels Crommen moest missen begin de 2de helft wegens
een teenblessure zette het laatste kwartier op zijn beurt de thuisploeg onder
druk, er was zelfs een beetje paniek wegens de aanvalsgolven; een paar keren
was het net niet en zelfs de mooie omhaal van Jens Van Loo bracht niet de
gelijkmaker, zodat we uiteindelijk met een 1-0 uitslag moesten tevreden zijn.
Volgde zondag komt Mariakerke op bezoek om 15u00 voor de eerste thuismatch.

Beloften Adegem – Aalter 2-2
Het eerste half uur had de thuisploeg het moeilijk tegen de snel spelende bezoekers
In de 8ste min werd het 0-1 bij een snelle uitbraak van hun nr 9;
In de 19de min kon hun nr 17 de 0-2 scoren bij een rebound. Geleidelijk aan verhoogden
onze ploeg de snelheid van uitvoeren en moest de bezoekende doelman een kopbal van
Sander redden. Bij een vrijschop van Quiten kon Adegem de aansluitingstreffer optekenen
In de 40ste min. 1-2. Na de rust zagen we een beter Adegem welke hoger druk zette en
verschillende keren de bezoekers in de problemen bracht. In de 65ste min kon Sander
dan de gelijkmaker scoren 2-2. Adegem bleef aandringen en de bezoekers kregen het lastig
maar uiteindelijk bleef het 2-2, zeker verdiend, en er was zelfs kans voor winst geweest.
Volgende Zaterdag gaan we op bezoek bij Mariakerke(gewijzigde datum) om 15u00.