Matchverslagen

Za 6 april : VK Adegem – Eendr. Zele  1-1

     hoop op winst, maar toch gelijk spel

Spijtig genoeg moest Milan afhaken wegens een kwetsuur bij het opwarmen maar toch zette Adegem vanaf de eerste min. druk op de bezoekers welke sterk moesten verdedigen zodat de thuisploeg moeite had om kansen af te dwingen. Ook de bezoekers konden weinig gevaar opbrengen tegen een secure verdediging; Op het half uur was er een mooie doorbraak via Arne De Smet doch de bal ging voorlangs en 2 minuten later was er een poging van Jens Van loo maar trof het zijnet. Uiteindelijk na een goede eerste helft van Adegem , maar toch weinig kansen voor beide ploegen, was het aan de rust 0-0. De 2de helft was er meer druk van de bezoekers en in de 51ste min. kon Cooreman via een voorzet op rechts scoren 0-1. Adegem probeerde nu met snelle uitbraken via de flanken de gelijkmaker af te dwingen en dat lukte toen een fout van Van Acker op Hans De vlaeminck in de 16 een strafschop opleverde. Arne De Smet zette deze feilloos om, 1-1 in de 62ste min. Ook onze doelman De Sutter bracht redding bij een schot van Van Acker in de 70ste min. en enkele minuten later bracht Joshua Van De Jeugth redding op de lijn, oef. Ondanks het sterke aandringen van Adegem bleef het een gelijke stand 1-1. In de rangschikking bracht het ons de 12de plaats op met 31 punten maar kort gevolgd door Dendermonde en Drongen met 30 punten. Dus de laatste match zal beslissend zijn voor een verder verblijf in 1ste provinciale. Het zal wel moeilijk worden tegen de nr 2 in de rangschikking  Bambrugge maar niet onmogelijk; onze spelers zullen topfit moeten zijn en dan is er alles mogelijk , hebben ze al bewezen.

Beloften  Eendracht Zele – Adegem  0-3

We zagen een van de betere matchen van onze beloften met sterk verdedigen , goed passenspel in  het middenveld en snelle aanvallen en geen gemekker onder de spelers maar voetbalspel. Na 10 minuten was er een afstandschot van Dylano in de winkelhaak en dus 0-1. Verder plooide onze ploeg niet onder het geweld van sommige thuisspelers en bleven rustig maar goed voetbal spelen. Ruststand 0-1. Na de rust waren de thuisspelers veel agressiever  en vergaten soms te voetballen. In de 50ste min. was er een vrijschop van de thuisploeg en we zagen de bal reeds in ons doel maar doelman Lenny redde nog mooi. Oef, Adegem zette in de 55ste min. een mooie aanval op, met een drietal passen maar de bal ging nog rakelings naast, pech hé. In de 75ste min. was er een strafschop fout toen Snauwaert een doelpunt verhinderde door de bal gewoon met de hand uit het doel te duwen. Strafschop en rode kaart, Tibo zette de strafschop  om en dus 0-2. De thuisploeg had nog een paar kansen maar Lenny redde nog mooi een goedgetrapte vrijschop en uiteindelijk scoorde Tibo nog in de 85ste min. de 0-3. Zelden heb ik een tegenstander zo opgenaaid weten voetballen en verbaal zo horen tekeer gaan, maar de 3 punten waren wel voor Adegem, goed gedaan jongens.

Volgende vrijdag komt Bambrugge op bezoek voor de laatste match van het seizoen om 20:00u.

         

ZO 31 Mar : SK Lochcristi – VK Adegem 2-1

    In slotfase onderuit

De eerste helft kon Adegem goed stand houden tegen de nr 5 in de rangschikking zodat de thuisploeg weinig kansen kon versieren. Natuurlijk was Adegem aangewezen om het middenveld goed in blok af te schermen en te proberen uit te breken wat een paar keren goed lukte, maar de doelman redde de schoten van Niels Crommen en Jens Van loo en zelfs eind eerste helft was er een handspel van de thuisploeg (aangeschoten ? ) maar de scheids reageerde niet. Ruststand 0-0. De 2de helft begon op het zelfde stramien als het begin van de match, goed verdedigen, maar Adegem kreeg iets meer greep op het middenveld zodat er kansen kwamen, zo was er een schot van Jens Van loo in de 55ste min. gepakt door de doelman, maar ook onze doelman Arne De sutter pakt een poging. In de 65ste min. bij een flankaanval van Adegem kon Arne De Smet Joren Verstrynge bereiken op links en deze aarzelde niet en scoorde de 0-1. Mooie aanval trouwens. De thuisploeg zette meer druk en in de 68ste min was er een gevaarlijk standje voor het Adegem doel maar de bal ging uiteindelijk over de lat. In de 75ste min. had Jens terug een kans maar hij zette naast. Adegem had wel controle over het middenveld en het zag er goed uit maar kostte veel kracht. In de 84ste min.  bij een verre inworp van de thuisploeg werd de bal door gekopt en de vrijstaande Dewaele kon inkoppen 1-1 nonde..  nonde… foutje en we stonden gelijk. Het zag er naar uit dat het een gelijkspel werd tot in de de 88ste min. bij een balverlies aan de buitenlijn ongeveer tegenover de grote backlijn kon een thuisspeler de bal nog voorzetten en Van De Velde kon in de draai de bal op de slof nog inschieten , miljaar dat was niet verdiend maar de 2-1 stond wel op het bord. We kunnen ons nu nog enkel voorbereiden op de thuismatch zaterdagavond om 19:00u tegen Zele en proberen punten te pakken , niet onmogelijk maar wel moeilijk, kom onze ploeg zoveel mogelijk steunen bij deze belangrijke laatste thuismatch.

 

Beloften Adegem – Lochristi 0-3

Verdiende zege van de bezoekers.

Onze bezoekers hadden betere voetbalkwaliteiten dan ons, toch speelden we een goede eerste helft met weinig kansen voor beide ploegen maar onze goede gelegenheidsdoelman Sander redde wel een 3tal pogingen van de bezoekers, ruststand 0-0. De 2de helft kwamen de betere voetbalkwaliteiten van de bezoekers boven en dat vertaalde zich in de 60ste min; een schot in de verste hoek 0-1,in de 70ste min. een doorbraak centraal en 0-2. In de 80ste min. was er een speciale redding door Sander toen de bal bij een hoekschop rechtstreeks de verste paal onderaan raakte en terugsprong recht in de handen van Sander Hé Hé. In de 90ste min. werd het nog 0-3. Volgende vrijdag gaan we op bezoek bij Zele om 20:00u

ZO 24 Mar : VK Adegem – Waasmunster 4-2

  Mooi resultaat

De match begon tamelijk evenwichtig en na 10 minuten had Jens Van loo een kans maar de doelman kon redden. Even later moest Mathieu worden vervangen door Sander wegens blessure. In de 21ste min. konden de bezoekers scoren bij een geharrewar voor doel 0-1. Verder verliep de match gelijk lopend tot in de 38ste min. toen een bezoeker een verre lob voorzet de bal in de linker winkelhaak verdween 0-2,dat was wel even schrikken toch. Ruststand dus 0-2. De 2de helft was pas nog maar op gang toen Sander Dewispelaere een kans kreeg maar door de doelman gestopt en in de 62ste min. een mooie kans over de lat besloot.De Adegemse machine begon dus goed te draaien want Bleyaert scoorde op assist van Niels Crommen de aansluitingstreffer 1-2. Vijf minuten later trof Adegem de paal en een schot van Hans De Vlaeminck werd gepakt. In de 83ste min. moesten de bezoekers een strafschop toestaan wegens handspel en het was jens Van loo welke feilloos de gelijkmaker tegen de netten joeg 2-2. Een minuut later had Sander de pech toen zijn schot door de doelman gered werd, maar kort daarop scoorde Jens Van loo de 3-2 op assist van Niels Crommen. De aanval is de beste verdediging dacht men en in de 88ste min. werd Jens foutief gestopt door Lambrecht in de 16 waardoor Lambrecht zijn 2de gele kaart zag en zich vroeg mocht gaan douchen. Jens Van loo nam de strafschop opnieuw feilloos en de 4-2 eindstand was een feit; Adegem is nu opgeschoven naar de 12de plaats maar nog lang niet veilig gezien we nog 3 matchen moeten spelen tegen top 5 ploegen, te beginnen komende zondag naar Lochristi om 15:00u en de week daarna thuis op zaterdag 19:00u tegen Zele.

 

17 Mar : Voorde-Appelterre – VK Adegem  2-3

       3 punten op de valreep

Deze 3 punten brengen Adegem op de 13de plaats in de rangschikking maar er zijn nog 4 matchen te spelen nl de laatste match tegen de huidige  2de ( Bambrugge) en dan hebben we Zele de nr 3 en ook nog  Lochristi de nr 5, maar volgende zondag komt Waasmunster de nr 16, toch maar oppassen want we hebben zeker nog punten nodig.

De match tegen Voorde-Appelterre verliep de eerste helft tamelijk goed met wind in de rug,toch kreeg Arne De Smet in de 6de min. een gele kaart aangesmeerd toen de doelman bij een uittrap op de rug van Arne terecht kwam, was dat nodig scheids ?? Op het kwartier kon Gert-Jan Lameire scoren na een Aktie van Arne De Smet in de rechtse hoek toen hij met een hakje Hans De Vlaeminck vrij speelde en deze zijn voorzet door Gert-Jan werd ingekopt 1-0 , 15de min. Vier minuten later kreeg de thuisploeg een strafschop cadeau van de onzekere scheidsrechter, volgens kenners was dat geen strafschop maar het werd wel 1-1. Adegem speelde goed in deze periode en in de 32ste min. kon Jens Van loo bij een hoekschop Gert-Jan bereiken en deze kon  laag uitvallend met het hoofd scoren 1-2. Even later was er een kans voor Mathieu Welvaert maar hij trof de paal.

De 2de helft had de thuisploeg windvoordeel  en in de 57ste min. kon De Crick de gelijkmaker scoren, verdorie zou het toch niet lukken, Adegem kreeg nu wel meer druk te verwerken maar de pogingen van de thuisploeg waren meestal ver naast het kader. In de 66ste min kreeg Joshua zijn 2de geel te zien wegens protest voor een toegekende vrijschop aan de hoek van de 16, er was geen fout van Mathieu maar de scheids zag het weer anders,soit dus 20 minuten met 10spelers verder. Adegem kreeg het wel moeilijk maar hield stand en kon af en toe zelf een paar keren uitbreken. Een gelijk spel zat er aan te komen tot in de 89ste min. Hans De Vlaeminck werd aangespeeld door Arne en probeerde een doorgang te forceren in de 16 maar foutief werd gestopt ? Strafschop dus. Arne De Smet nam deze perfekt tegenvoets en de 2-3 stond op het bord; Uitbarsting van vreugde uiteraard, de hoognodige 3 punten waren binnen. Volgende zondag komt Waasmunster op bezoek om 15:00u en onze beloften gaan op zaterdag naar Waasmunster  maar de match start daar om 14:00u    

 

ZO 10 Mar : VK Adegem – Dendermonde  4-1

              Adegem  de betere ploeg

De storm welke over de lengte van het terrein raasde bracht de thuisploeg niet van de wijs want de eerste helft( tegen de wind op)hield Adegem goed de kontrole over het spel zodat de bezoekers weinig voordeel konden halen uit het windvoordeel.Op het kwartier moest onze doelman wel redding brengen op een schot maar verder bleef het spel tamelijk gelijk opgaan. 5 minuten voor rust kon Arne De Smet , aan de kleine backlijn, de doelman te grazen nemen met een schot welke door de doelman niet kon worden vastgehouden en onder hem tegen de netten belandde  1-0. 2 minuten later stond het terug gelijk toen een voorzet van Moyson door de wind gedragen onze doelman veraste en over hem onder de lat viel, 1-1 dus aan de rust. In de 48ste min. bij een aanval op links ging Arne De Smet zijn kans en de gevolgde Hans De Vlaeminck gaf de bal een tikje bij en de 2-1 werd genoteerd. In de 54ste min. infiltreerde Arne De Smet op rechts en werd foutief gestopt, dus strafschop door hem zelf omgezet. 3-1; Dat zag er wel goed uit want met de wind in de rug als bondgenoot kregen de bezoekers geen vat meer op het spel en dat vertaalde zich in verschillende aanvallen van Adegem, Soms ging de bal wel te ver buiten bereik maar in de 60ste min bij een voorzichtige terugspeelbal naar de doelman door bezoekers reageerde deze te langzaam en Jens van Loo kon de bal afsnoepen en de 4-1 scoren. Adegem bleef nu verder kansen versieren zo was er in de 65ste min. een kans voor Milan Verstrynge maar hij zette de bal over de lat. Een paar andere kansen gingen door de wind te ver en toch was er in de 83ste min een strafschopfout op Jens Van Loo. Arne onze normale strafschopnemer wou dit eventjes mooi uitwerken maar plaatste de bal te zacht zodat de doelman kon redden. De match werd dan ook  verder afgewerkt zonder problemen en met eindelijk de 3 punten er bij komen we gelijk met Drongen op de 13de plaats in de rangschikking. De volgende match op zondag tegen Voorde-Appelterre zal zeker  moeilijk zijn maar met het stijgende vormpijl van verschillende spelers kunnen we terug proberen om 3 punten te halen.

Vrijdagavond (15/03) wordt dus ook onze sportquiz afgewerkt met  zeker 30 ploegen in de kantine, ’t zal weer een leuke avond worden.

Weekend 2-3 Mar :

Onze beloften hebben nu 3  matchforfaits op een rij vanwege de zogenaamde  1ste provincialers.waarvan sommige ploegen meenden Adegem de les te lezen in het begin wegens het ontbreken van( een enkele keer) sandwichen na een match voor beloften. Met deze forfaits onthouden ze onze beloften van match-ervaring op te doen, maar ook als thuisploeg zijn er geen inkomsten in de kantine. Er zijn so wie so geen grote inkomsten want bij de beloften komen er weinig of geen supporters mee hebben we ervaren. 2 van deze ploegen hebben zelfs een algemeen forfait gegeven voor die reservematchen, waar is de fierheid gebleven om de jonge spelers een kans te geven ervaring op te doen of gekwetste spelers match-ritme te laten opdoen??? Dit moest me even van het hart, wij als kleine club zorgen er voor dat onze jongens kunnen spelen. Al is het met 12 of 13 spelers maken we toch de verre verplaatsingen. Soit wij kunnen er daar zelf weinig iets aan doen.

Toch sportieve groeten.

 

ZO 24 Feb : Elene-Grotenberge – VK Adegem 6-2

        Thuisploeg de betere spelers

De match begon goed voor Adegem, toch het eerste kwartier, Adegem hield goed het middenveld en kon zelfs na 8 minuten scoren toen Niels Crommen van op 30 meter bij een aanval zag dat de doelman ver uit zijn doel stond en Niels gaf de bal een goede lift in de juiste richting en de 0-1 stond op het bord. Geleidelijk aan kwam er meer evenwicht in het spel en bij een aanval van de thuisploeg , hoek 16 , beging onze speler een fout op de nr 23,natuurlijk ging deze gemakkelijk neer en dus strafschop, 1-1 dus op het bord. Op het half was er een kopbal van Deleenheer maar onze doelman redde gepast. Ruststand dus 1-1. Na de koffie zagen we de thuisploeg het middenveld in bezit nemen met als resultaat dat in de 56ste min. bij een hoekschop Deleenheer de bal tussen een paar benen kon binnen duwen en dus 2-1. Kort daarop kon Jens Van loo nog een schot plaatsen maar de doelman redde gepast en 1 minuut later stond het 3-1 na een mooie aanval trouwens met een steekbal naar Cnockaert  56ste min. 3-1. Nu was er geen houden meer aan, De thuisploeg toonde nu wel betere kwaliteitsvoetbal en enkele minuten later noteerden we de 4-1. Met nog 20 minuten te spelen nam Adegem een hoekschop getrapt door Jens en de bal kwam bij Arne De Smet, pas ingevallen ondanks een voetblessure, en Arne nam de bal op de slof en scoorde de 4-2 Eventjes laaide de hoop op  dat er nog iets te proberen was aan die achterstand toen Sander nog een kans miste maar de thuisploeg kon nog  2maal scoren en dus 6-2 , zwaar verdict ondanks dat Adegem bleef proberen maar de thuisploeg was te sterk. De eerste ploeg mag nu een weekje rusten en proberen alles weer op zijn spoor te zetten tot we 10 Maart thuis om 15:00u Dendermonde kunnen bekampen.

Onze beloften konden thuis ook niet het bezoekende Grotenberge afhouden van een 1-5 overwinning alhoewel daar wel wat pech was mee gemoeid. Volgende zaterdag om 14:30u spelen we de uitgestelde match thuis tegen Ardennen, karnaval of geen Karnaval we zouden graag nog eens winnen hé.

 

 

ZO 17 Feb : VK Adegem – K.V.E. Drongen – 1-1

     Goede eerste helft

De thuisploeg begon zeer goed want ze zetten de bezoekers vanaf de start onder druk  en Drongen begon de match mogelijks voorzichtig want het eerste kwartier waren er amper pogingen om een aanval op te zetten en meestal via Samimi en Larrea. Adegem kon echter geen voordeel halen uit die aanvalsdruk want de aanvallen liepen telkens vast op de bezoekende verdediging. In de 18de min. kwam er gevaar van de bezoekers toen De Rock kon doorbreken maar onze doelman Arne de Sutter redde zijn schot.Verder verliep nu de match tamelijk evenwichtig maar vermelden graag een kei hard schot van Arne De Smet in de 44ste min. welke op de lat strandde; Dus ruststand 0-0.

In de 2de helft hadden de bezoekers iets meer aanvallende intenties waardoor er wat meer ruimte kwam en een pracht aanval van Adegem begon op links bij Arne De smet welke Mathieu Welvaert bediende en deze gaf een goede assist aan Jens Van Loo en deze kon scoren 1-0 in de 51ste min. De bezoekers moesten dus aan de bak en doelman Arne redde een kopbal van Samimi in de 58ste min.In de 65ste min. kon Samimi een doorbraak forceren op rechts en gaf een assist naar Blanckaert welke kon scoren 1-1. Adegem bleef echter doordrukken en probeerde de winnende goal te scoren zoals in de 75ste min. Van Loo zijn schot door de doelman werd gepakt. Een laatste poging van de bezoekers in de 85ste min. leverde hen 3 hoekschoppen op maar geen goal. In de allerlaatste min had Arne De Smet nog een kans maar hij miste zijn schot en dus terug een gelijkspel te noteren. Dat brengt ons dan ook niet verder uit de gevarenzone en dus moeten we terug aan de bak volgende zondag tegen Elene-Grotenberge , een zeer moeilijke tegenstander maar dat hebben we al eerder gehad en dus niet onmogelijk.

 

Beloften Drongen – Adegem 6-0

Onze reserven hadden geen goede dag op dat kunstgras of hadden de thuisploeg een superdag … wie zal het zeggen want in 20 minuten stond de thuisploeg met 3-0 op het scorebord met een schot in de winkelhaak, een afstandschot en een schot rakelings naast de paal. De thuisploeg was dus wel een kwartier de betere ploeg en een 3-0 aan de rust. De 2de helft waren we de mindere wat samenspel betrof en ook vergat soms iemand dat we met 11  spelers een ploeg vormen met als resultaat dat we in de laatste 20 minuten nog 3 doelpunten moesten slikken,toch wel jammer want voetbal is nog altijd een ploegspel.Volgende vrijdag komt Elene-Grotenberge op bezoek om 20:00u .

 

 

ZO 10 Feb : Jong Zulte – VK Adegem 5-0

            Kunstgras niet onze vriend

De eerste helft kon Adegem gelijke voet houden met de thuisploeg en meerdere kansen afdwingen maar ook onze verdediging moest wakker zijn. Zo was er in de 23ste min een kans voor de thuisploeg maar Arne De Sutter, onze doelman, kon redden met de voet. Kort daar op was er een kans voor Arne De Smet maar de doelman kon redden. Op het half uur redde onze doelman een poging van Verstraete door de bal over de lat te tippen, en zo waren er voor beide ploegen wel een paar kansen maar het bleef een 0-0 tot aan de rust. Na de rust kreeg Adegem op korte tijd een opdonder want reeds na 5 minuten kon Singeot een afstandschot plaatsen 1-0 en 1 minuut later bij een slechte controle was er een doorsteek pass van Verstraete naar Ternest en was er de 2-0. Dat was wel eventjes slikken. Op dat grote kunstgrasterrein zouden we het moeilijk krijgen en dat merkten we snel toen in de 64ste min. en 68ste min. opnieuw doelpunten moesten slikken, Ternest 3-0 en Verstraete 4-0 Toch herstelde Adegem een beetje het evenwicht en kreeg de thuisploeg nog weinig kansen er was zelfs pech voor Adegem toen in de 85ste min. een bal op de lijn werd gered door de thuisploeg. Ondertussen werd Mathieu bijna van het veld geschopt, kreeg Guillaume een elleboog in zijn oog en werd De Smet een 3tal keren tegen zijn enkels getrapt.Uiteindelijk kon in de 89ste min. Gevaert de 5-0 scoren. T’ja kunstgras is niet onze vriend en blijft Adegem op plaatst 14 in de gevarenzone. Volgende zondag komt Drongen op bezoek, laten we de batterijen weer opladen en thuis proberen de 3 punten te pakken.

Beloften Adegem – Jong Zulte 1-2

  Onverdiend verlies

We zagen tijdens de storm en regenbuien een tamelijk evenwichtige match met weinig kansen voor beide ploegen en aan de rust stond het nog 0-0. Na de rust zagen we een redding van Nick( onze doelman)in de  55ste min. bij een vrijschop en 5 minuten later kon Gaetan  bij een vrijschop van Tibo de bal inkoppen 1-0. Adegem bleef stand houden maar toch kon bij een hoekschop de bal in de winkelhaak worden gewerkt 1-1 ( 75 ste  min.)De bezoekers waren wel iets beter in de duels, al zorgde de stormwind er voor dat er niet echt kon gevoetbald worden; In de 80ste min. hadden we dan nog de pech toen bij het uitverdedigen de bal keihard werd weggetrapt door Nico en op een aanvaller terecht kwam van op een paar meter, waardoor de bal gewoon terugbotste in doel. De bezoeker bleef wel eventjes groggy liggen hoor. 1-2 dus als eindstand. Volgende vrijdag gaan we op bezoek bij Drongen om 20.00u

 

ZO 3 FEB : VK Adegem – HO Kalken 3-3

  Er zat meer in …

De eerste helft zagen we een voorzichtig Adegem welke even moest wennen aan de nieuwe doelman, Simon , welke pas vorige vrijdag kon worden aangesloten. Gelukkig maar  dat Simon bereidt was om dit avontuur aan te gaan na 2  seizoenen zonder kompetitie. Niet simpel hoor om in een totaal onbekende ploeg  het doel te verdedigen, maar Adegem steunde hem dus zo goed mogelijk en het liep al bij al toch redelijk goed. In de 7de min moest Adegem een doelpunt toestaan bij een vrijschop van Bogaert welke door Smekens werd ingekopt  0-1. Adegem moest dus sterk verdedigen want ook de bezoekers wisten natuurlijk van de moeilijk periode van Adegem en in de 25ste min. kon De Brabander scoren via een rebound nadat Simon een schot van Perquy had geblokt. 0-2. Dat zag er dus niet goed uit voor ons maar Adegem bleef knokken  en in de 44ste min. kon Van Loo via een assist van Niels Crommen de aansluitingstreffer scoren, 1-2 dus de ruststand.

Na de koffie was er een standje voor het Adegem doel en de bal kon niet worden geklemd door Simon en we hadden de pech dat de bal boven op het hoofd van Smekens botste en over  zijn hoofd in doel belande 1-3 , wat een pech op de koop toe.Wat in de eerste helft niet kon gebeurde nu wel Adegem had meer bal bezit en er zat meer grinta in spelwijze en zo moesten de bezoekers terug plooien op eigen helft met als gevolg dat in de 69ste. min. een schot van De Smet door de doelman in eerste instantie afgeblokt maar in de rebound door Jens Van Loo werd ingeschoten 2-3. Nu was er geen houden meer aan in dat laatste half uur was Adegem de betere ploeg. Welvaert had een kans in de 74ste min. maar kopte naast de paal, Arne De Smet lobde de doelman in de 80ste min. maar terug ging de bal naast, even later een poging  van Niels Crommen , tomme, de bal ging naast. Er werd nogal geduwd en getrokken door de bezoekers tot in de 89ste min. een aanval vertrokken bij Arne De Smet, tot bij Michiel Mortier en deze bediende Jens Van loo , dank je zei Jens, en legde de bal tegen de netten 3-3 . Verdorie toch terug een gelijk spel maar volgens de kansen zat er toch meer in dacht ik. Al bij al geen slechte uitslag gezien de moeilijke situatie. Volgende zondag gaan we het kunstgras van Jong Zulte bezoeken, niet onze favoriete ondergrond maar we zullen ons vel duur verkopen.

 

ZO 27 Jan : K.V.V. Ardennen – VK Adegem 1-1

      Pech bij afwerken

Een gretige thuisploeg probeerde Adegem te overdonderen met verre passen en stevig spel maar de Adegem verdediging plooide niet en onze doelman Arne was paraat. Na een kwartier kwam er meer evenwicht en was er een kans voor Arne De Smet,  even later was er ook een kans voor Hans De Vlaeminck maar beiden konden niet afwerken. Op het half uur was er een strafschop fout op Guillaume Meulebroeck en natuurlijk nam Arne De Smet rustig de tijd om de bal tegen de netten te plaatsen 0-1. Ook de thuisploeg had een paar kansen maar lukten niet dus ruststand 0-1. De 2de helft hadden de thuisploeg meest bal bezit met hun lange uittrappen van de doelman en hun zeer verre voorzetten maar hun overhaastige voetbalstijl bracht weinig op tot in de 78ste min. Cadron een strafschop versierde voor de thuisploeg en ook scoorde 1-1 (zeer licht toegekende strafschop). Er kwamen nog enkele gevaarlijke standjes voor het Adegemdoel maar het bleef 1-1. Het laatste kwart was er nog een kans voor Arne en ook bij een vrijschop in de 88ste min. een opwippertje van Arne naar Niels Crommen welke scoorde. Stond er toch een grensrechter met een vlag te zwaaien en keurde het doelpunt af. In nog geen 100 jaar was dat buiten spel maar protest bracht geen baat bij en Hans kreeg zijn 2de geel te zien daar boven op. Terug dus een gelijk spel en dat brengt niet veel baat bij in de rangschikking.

Volgende zondag komt H.O Kalken op bezoek om 15:00u

ZA 19 JAN : S.V. Sottegem –VK Adegem 4-1

      Kunstgras lijkt een probleem

Op het kunstgras van de thuisploeg dat vochtig en licht bevroren raakte hadden we het moeilijk. De thuisploeg is dit gewoon want ze trainen er op en dat was duidelijk te zien,de ballen kwamen juister aan, de bots van de bal was beter onder controle enz….Dit zagen we ook bij de eerste aanval na 3 minuten van de thuisploeg, gelukkig bracht onze doelman redding. Een goed half uur konden we gelijke voet zetten met Sottegem maar moesten in de 38ste min. een doelpunt slikken toen een schot van Vanparys aan de 16 op een eigen speler afweek en de bal in de andere hoek verdween, hadden ze geluk of niet ? 1-0. Dit was ook de stand bij de rust. Vlug een warme koffie drinken om op temperatuur te komen, maar velen hebben het doelpunt niet gezien in de 46ste min. Bij een aanval op rechts door Hellebaut kon deze de bal centeren en werd ingekopt door Pareyn 2-0. Iedereen verrast natuurlijk maar Adegem kon stand houden, hoe moeilijk spelen het ook was maar het laatste kwartier was er te veel aan. In de 74ste min kon Ben Ahmed met een snelle uitbraak de 3-0 scoren. 10 minuten later kon dezelfde speler ook nog de 4-0 scoren terwijl onze mannen nog steeds moeite hadden met dat terrein. In de 88ste min. bij een tegen aanval, ja hoor Adegem zette nog verschillende aanvallen op maar kwamen niet tot scoren, dus die aanval kwam Niels in balbezit iets voor de 16 en gezien de doelman ver voor zijn doellijn stond lobde Niels Crommen listig de bal over hem en de eerredder was genoteerd. De rest vergeten we maar.

Volgende zondag hebben we nogmaals een uitmatch naar KVV Ardennen om 15:00u

Beloften Adegem – Sottegen  2-2

 T’was koud hoor.

De eerste helft zagen we een tamelijk gelijk opgaande match zonder echt veel doelkansen maar toch slaagden de bezoekers er in om in de 20ste min. te scoren 0-1 en zelfs even later de lat te treffen. De 2de helft speelde de thuisploeg met meer druk op de aanval en na 5 minuten kon Henri op voorzet van Dylano de gelijkmaker te scoren.De bezoekers wilden dan iets forceren en gebruikten soms  stevige middelen en onze spelers lieten zich ook niet onbetuigd met als gevolg dat de bezoekers eventjes 6 gele kaarten kregen te zien. Met nog een kwartier te gaan trof Henri de paal maar in de 80ste min konden de bezoekers de 1-2 scoren met een schot in de winkelhaak. Ondertussen mocht een bezoeker zijn 2de gele kaart noteren en bleef Adegem de aanval spelen maar had geen geluk. Tot in de 90ste min. een fout op Gaetan, of was het op ?? feit was dat de fout op de 16lijn gebeurde ,of iets er binnen en dus strafschop perfect genomen door Tibo 2-2. Volgende zaterdag spelen we terug thuis om 14:30 u tegen Ardennen.

 

 

ZO 13 JAN : VK Adegem – Ninove 2-2

    Veel  inzet getoond door thuisploeg

Een match beïnvloed door  stormachtige windvlagen tegen de nr 2 van de rangschikking zou moeilijk kunnen zijn, dat waren de verwachtingen bij het begin van de match; Ninove had inderdaad meer balbezit en dreigde af en toe maar toch had Adegem in de 20ste min. een kans, Arne De Smet mikt echter naast. In de 33ste min. gaat Schamp op rechts in duel en krijgt kans om een bal voor doel te brengen waar Romero Gomez kan scoren : 0 – 1 . Dit was ook de ruststand. De 2de helft zagen we in de eerste minuten reeds een poging van de bezoekers toen bij een hoekschop van Schamp naar de 2de paal Donmez de bal op slof nam maar onze doelman Arne De Sutter redde mooi. In de 50ste min. kon Joren Verstrynge door gaan maar de doelman pakte het schot van Joren. In de 68ste min. kon bij een nieuwe aanval Arne De Smet een assist geven naar Verstrynge welke mooi binnen legde 1-1. Dat zag er goed uit want Adegem kon gelijke tred houden met de bezoekers. In de 79ste min kon Lepage echter een afstandsschot plaatsen rakelings neven de linkse paal en de 1-2 was een feit. Adegem legde zich niet neer met deze achterstand en zette verwoed de ene aanval na de andere op touw maar slaagde er niet in te scoren tot 89ste min. Gert-Jan Lameire een vrijschop mocht nemen ter hoogte van de dugout en de bal in het pak spelers voor doel dropte; In het geharrewar voor doel kan Niels Crommen de bal naar doel droppen waar de doelman zich laat verassen en stuntelt waardoor de bal toch nog over hem in doel beland. 2-2 dus . De scheids besluit  dit als owngoal , maakt niet uit , we hadden een gelijk spel nog afgedwongen door de inzet van onze ploeg. Mooi toch ?

Volgende zaterdagavond 19/01 gaan we op bezoek bij Sottegem om 20:00u.

Beloften Ninove – Adegem  6-0

Onze beloften konden tegen het de betere ploeg  toch een half uur volhouden maar moesten zich in de 30ste min gewonnen geven 1-0 en zelfs  5 minuten later nog een doelpunt toe staan 2-0 dus aan de rust 2-0.  We speelden geen slechte eerste helft maar de geschorste spelers en de examen van de studenten zorgden er voor dat we slechts 11 spelers op het wedstrijdblad konden zetten. In de 2de helft begon het gebrek aan training en de vermoeidheid een rol te spelen, er werd wel nog met inzet gespeeld maar we moesten plooien voor de overmacht en uiteindelijk nog doelpunten toestaan.Volgende vrijdag 18/01 komt Sottegem op bezoek om 20:00u, en we hopen op een voltallige ploeg.

 

 

 

ZO 6 JAN :  Exc.Mariakerke – VK Adegem 5-2

    Thuisploeg was de betere ploeg

Vanaf de eerste minuut trok de thuisploeg in de aanval en reeds in de 5de min. trof de thuisploeg de paal. Adegem bleef verder goed stand houden maar moest toch in de 16de min. via een vrijschop genomen door Djedovic ,welke Mirvic kon bereiken die met een kopbal kon scoren een doelpunt slikken. Enkele minuten later kon Fikaj met een schot van aan de 16 nogmaals scoren 2-0. Adegem in de problemen dus maar kon in de 26ste min. bij een snelle tegenaanval via de flank toch de aansluitingstreffer scoren toen Meulebroeck met een mooie assist Jens Van loo kon bereiken welke de 2-1 binnen duwde. Dat zag er dus iets beter uit maar Adegem  moest in de 36ste min. terug een doelpunt slikken toen Djedovic met een kanonschot even binnen de 16 onze doelman in de problemen bracht  (3-1 ). Dit was ook de ruststand. Onmiddellijk na de rust kon Cherlet toch wel de 4-1 scoren zeker en dus was het nog moeilijk om eventueel nog een puntje te sprokkelen. Adegem probeerde wel maar strandde meestal aan de 16. Het laatste kwartier probeerde Adegem nog om meer druk te zetten met verse krachten en we hadden nog de pech dat onze doelman zich bij een uittrap kwetste en diende vervangen te worden door een veldspeler (Gert-Jan). In de 81 ste min. kregen we nog een doelpunt te slikken, een lob over de doelman door Krasniqi , 5-1. In de 85ste min. kon Jens Van loo nog een assist geven naar Sander Dewispelaere kort voor het doel en deze kon de 5-2 laten optekenen. De thuisploeg was duidelijk de betere ploeg en dus starten we het nieuwe jaar met een zware nederlaag.

Volgende zondag 13/01 komt Ninove op bezoek om 15:00u, Een stevige tegenstander uit de top 5.

Beloften Adegem – Mariakerke  1-1

Onze beloften hadden het knap moeilijk tegen deze ploeg welke voetballend iets beter voor de dag kwam maar toch min of meer gelijk op ging, alhoewel onze doelman Arne een paar keren goed tussenbeide moest komen om de nul op het bord te houden: ruststand 0-0. Na de rust een beetje het zelfde spelbeeld, de bezoekers iets beter voetballend maar in de 60ste min. kon Sander doorgaan, doch de doelman kon nog in extremis redden met de voet. Kort daarna konden de bezoekers toch de 0-1 scoren, verdorie toch, zou het weer niet lukken ? Adegem probeerde nu wel de druk te verhogen en in de 85ste min. na een mooie Aktie van Tibo kon Axel de gelijkmaker scoren 1-1, Oef toch een puntje uit de brand gesleept.

Volgende vrijdag gaan we op bezoek bij Ninove In de Denderstraat van Meerbeke om 20:00u

 

 

ZO 16 DEC : VK Adegem – Aalter  2-2

Verdiend gelijk spel

Beide ploegen namen een stevige start, er werd onmiddellijk druk gezet op de verdedigingen met zeer snelle balcirculaties. De bezoekers konden na een kwartier de score openen toen bij een aanval onze doelman een schot van Smessaert kon afblokken maar de bal kwam met een beetje geluk bij Persan terecht welke de 0-1 scoorde in de 15de min. Aalter bleef de druk hoog houden en een schot vanaf de 16 door Fordjour moest door onze doelman over de lat worden  geduwd (22ste min.) . Adegem bleef goed voetballen en in de 28ste min. gaf Arne De Smet een mooie assist, dwars door de verdediging, naar Hans De Vlaeminck welke doorstoomde en de doelman kansloos liet 1-1 . De match toonde verder een tamelijk evenwicht tussen beide ploegen alhoewel onze doelman een paar keren gepast moest tussen komen. Ruststand 1-1. De eerste aanval na de rust (46ste min.)was Hans bijna alleen door maar de doelman De Boever stopte hem foutief  binnen de 16 en dus strafschop. Arne De Smet, de strafschopnemer van dienst, nam deze feilloos en dus 2-1. Was Aalter in de eerste helft de iets betere voetballende ploeg, weliswaar met veel lange ballen, bleef Adegem de zaak goed onder controle houden, toch kon de ingevallen Hoorens de 68ste min. scherp van op links, de bal naar de verste paal laten indraaien en dus 2-2. Verdikke dat was even slikken maar nu verhoogde Adegem de druk en kregen de bezoekers het op de heupen met als gevolg dat Janssens zijn 2de geel kreeg te zien en  mocht gaan douchen. Even later was er ook een kans voor Niels Crommen maar hij zette de bal naast. Eventjes was er lichte paniek toen een lichte fout van Joshua een strafschop veroorzaakte (80ste min.) Ruud Tack nam die strafschop  maar onze doelman Jeffrey De Vlieger zat in de juiste hoek en ranselde de bal uit zijn doel, oef, goed werk Jeff. De bezoekers vergaten te voetballen in hun pogingen om toch die punten te pakken, met als gevolg dat Smessaert ook zijn 2de geel te zien kreeg en dus de laatste tien minuten Aalter verder moest met 9 spelers. Adegem had wel nu verschillende aanvallen op de bezoekers maar slaagde er niet meer in te scoren. Verdiend gelijk spel dus. Nu eventjes rusten tot op 6  januari we op bezoek gaan bij Mariakerke om 14:30u.

VK Adegem wenst dan ook al onze supporters ,medewerkers , trainers en spelers en hun familie nog een zalig Kerstfeest en prettige Einde Jaarsfeesten en een sportief Nieuw Jaar .

 

ZO 9 DEC : VK Adegem – Bambrugge  1-2

     Gelijk spel was  juister geweest

De match begon slecht toen na 4 minuten via een verre inworp van de bezoekers de bal onvoldoende kon weggewerkt worden en Coppens kon inschieten 0-1. Verdorie dit zou dus moeilijk worden zo vroeg op achterstand. De match verliep verder tamelijk evenwichtig en kort voor rust kon Arne De Smet van op links een prachtige verre voorzet geven naar de 2de paal waar Hans De Vlaeminck  de bal tegen de netten duwde 1-1. De 2de helft begon eveneens slecht toen in de 53ste min. Goossens geraakt werd bij een verdedigende aktie van Mathieu binnen de 16 en dus strafschop. Coppens nam de strafschop hard naar de rechter paal waar onze doelman goed naar dook. Pech toen die bal nog onderdoor Jeffrey rommelde en toch nog in doel belande, 1-2. De bezoekers probeerden nog een kwartier de stand te verhogen maar Adegem plooide niet en nam geleidelijk aan het commando over. Het laatste kwartier was het voor de bezoekers pompen of verzuipen toen Adegem de ene aanval na de andere opzette, het wilde maar niet lukken voor de thuisploeg.Toen in de 85ste min. Sander in het straatje werd gestuurd door Arne dachten we even, dat is het … De snelle Sander stoomde op het doel af doch hij plaatste de bal te veel naar links en de kans was weg. Het gelijk spel zat er zeker in en was verdiend geweest.

Volgende zondag begint de terugronde en komt Aalter op bezoek om 15:00u waarna we eventjes een rustperiode hebben om te quizen.

Beloften Bambrugge –Adegem 2-0.

De thuisploeg was de betere ploeg dat moeten we sportief toegeven, ook een ploeg met meer ervaring maar Adegem hield goed stand er was zelfs een mooie kans in de 37ste min. maar Axel trof de paal. Het bleef 0-0 tot aan de rust. De 2de helft begon niet goed toen in de 47ste min. een afstandschot doel trof 1-0. Op het kwartier kon de thuisploeg nogmaals scoren 2-0. Adegem bleef evenwel werken en trachten de aansluitingstreffer te plaatsen, dat lukte bijna in de 70ste min. maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buiten spel ???

De laatste match dit jaar, gezien de match op Aalter wordt  verschoven naar Maart,werd dus nipt verloren maar na de kerstwandeling en de quiz beginnen we op 4 Jan de terugronde tegen Mariakerke.

 

Eendr. Zele – VK Adegem 1-1

  Mooi resultaat

Adegem miste 3 kernspelers voor de match tegen de nr 4 in de rangschikking, Milan moest gekwetst aan de kant blijven, Gert-Jan had de geelzucht en Niels zag nog rood, dus de trainer mocht terug zijn ploeg herschikken. Adegem speelde in gesloten formatie en kon de thuisploeg goed opvangen in de eerste helft. Na 10 minuten was er wel een poging van de thuisploeg maar deze ging naast en ook Van Der Jeught zijn schot kwam in de handen van de doelman terecht. Bij een hoekschop in de 16de min. getrapt door Joren kon Mathieu Welvaert de afvallende bal onder de doelman doorschieten, enkele meenden dat de bal nog op de lijn kon gestopt worden maar de grensrechter was duidelijk, de bal was over de lijn en dus 0-1. Rond het half uur besloot Arne De smet in het zijnet en ook Verstrynge schoot over de lat op aangeven van Arne terwijl de thuisploeg enkel kansen over of naast plaatsten. Ruststand dus 0-1.

Na de rust hield ons middenveld de match goed gesloten zodat de thuisploeg ondanks hun hogere druk weinig voor gevaar konden zorgen. Het laatste kwartier van de match zorgde voor hoogspanning, de thuisploeg zette alles op alles, eerst knalde hun nr 11 over de lat, in de79ste min. was er een afstandschot van aan de 16 door Macharis en de bal ging dwars door het pak spelers in doel 1-1. In de slotminuten redde Mathieu een poging op de lijn  door de bal nog weg te koppen en in de 92ste min. redde onze doelman Jeffrey nog een schot van Cooreman door de bal over de lat te duwen. Daarvoor waren wel enkel uitbraakpogingen geweest van Arne en Hans of  Jens maar ze konden niet scoren. Al bij al toch een genietbare match met een Adegem welke goed stand hield en een zinderende slotfase. Volgende zondag komt Bambrugge op bezoek, de huidige leider in de rangschikking en dus een moeilijke tegenstander.

Beloften Adegem – Zele 0-0

    Onze doelman redt een punt

Reeds in de eerste min. had Tibo een kans maar de doelman kon nog redden. De match verliep tamelijk even wichtig maar de bezoekers waren iets meer in de aanval via hun snelle flanken en we moesten rekenen op onze doelman Arne die in grote vorm stak en enkele keren redding moest brengen terwijl onze aanvallen door de stugge verdedigers  voor weinig kansen kon zorgen; De 2de helft verliep ongeveer het zelfde nl een paar mooie reddingen van onze doelman Arne De Sutter en enkel tegenaanvallen van Adegem welke ook door hun doelman gepakt werden zodat uiteindelijk de 0-0 op het bord bleef staan.

Volgende zaterdag gaan we op bezoek bij Bambrugge ( Erpe-Mere) om 14:30u

Bericht: Wegens de sterke groei van onze jeugdopleiding zijn we op zoek naar extra opleiders, wie zich geroepen voelt ons team te versterken onder leiding van Geert Troch kan zich aanmelden op het nr 0494 86 55 30  (Geert Troch.)

 

ZO 25 NOV : VK Adegem – SK.Lochristi  0-0

    Verdiend gelijk spel

Adegem begon zeer goed en drukte de bezoekers het eerste kwart terug op eigen helft, toch slaagden we er niet te scoren. Geleidelijk aan was er meer evenwicht en op het half uur moest onze doelman redding brengen bij een hoekschop en een kopbal van de bezoekers. In de 35ste min.trof  VandeKerckhove bij een vrijschop de lat , daar komen we goed weg. De rust werd bereikt met een goede uitgangspositie voor de 2de helft 0-0. De bezoekers zette onmiddellijk veel druk op de Adegem verdediging en we moesten verschillende hoekschoppen toe staan. In de 65ste min. trof Vangansbeke het zijnet. Adegem herstelde nu langzaam terug het evenwicht in de partij en Jens Van loo trof bij een verre vrijschop in de 70ste min. bijna raak maar de doelman tipte de bal over de lat. In de 73ste min. werd een doelpunt van Van De Jeugth afgekeurd omdat de bal vooraf even buiten de lijn zou zijn geweest. Toeme dat was pech. Adegem bleef  Lochcristi onder druk zetten en deze gebruikten af en toe stevige tackels en dus waren er veel over en weer aanvallen zonder dat er gescoord kon worden. Diep in de blessure tijd was er pech voor Sander Dewispelaere toen zijn bal de deklat raakte bij een  geharrewar voor het doel en nog meer was er pech toen in de 97ste min. Arne De Smet alleen kon doorstoten , maar zijn doelpoging kon nog net door de doelman worden geredt.Adegem mocht wel aanspraak maken op de overwinning maar was ook wel tevreden met een gelijk spel tegen de nr 2 in de rangschikking. Volgende zaterdagavond gaat Adegem op bezoek bij Eendracht Zele, welke 4de staat in de rangschikking, om 20:00u. Het zal terug wel een stevige match worden.

 

Lochristi  – Beloften Adegem 5-0

De thuisploeg verdiende de overwinning daar ze beter voetbal speelden, steviger en sneller op de bal zaten en onze spelers in niet zo beste doen waren, mischien waren ze de dag er voor te laat gaan slapen om fris tegen deze ploeg te kunnen op tornen. Soit, Reeds na 5 minuten bij een hoekschop werd de bal tegen de netten gekopt door hun nr 15. Op het half uur werd het 2-0 en kort voor rust lag de 3-0 in het mandje. De 2de helft was wel iets meer evenwichtiger maar toch moesten we in de 75ste min. de 4-0 slikken, eigenlijk een pechbal welke via een clutch binnen ging. Kort voor het eindsignaal  werd nog de 5-0 gescoord. We probeerden wel maar tegen een betere ploeg moeten we het hoofd buigen. Volgend vrijdag komt Eendracht Zele op bezoek, ook een stevige ploeg dus beter even de koppen bij elkaar steken en frisser  samen als ploeg deze match tot een goed einde brengen.

 

 

ZO 18 NOV : Sparta Waasmunster – VK Adegem 1-3

      Match met veel inzet

De match begon goed met veel druk van Adegem maar toch was het de thuisploeg welke in de 4de min een afgekeurd doelpunt zag wegens buiten spel en in de 9de min. trof Van Den Bossche de lat , oef. In de 18de min. knalde Jens Van loo over de lat. Rond het half uur raakte onze doelman bij het uitverdedigen Vermeulen en kreeg een strafschop aangesmeerd, diezelfde Vermeulen nam ook die strafschop , laag rechtse paal, maar onze doelman dook naar de goede kant en redde de meubels. In de 44ste min bij de zoveelste aanval zette Jens Van loo scherp van op rechts voor naar de verste paal en de bal ging over de doelman in de verste hoek binnen 0-1 en dus ook de ruststand.

Na de rust kwamen de thuisploeg opgepept uit de kleedkamer en zette vol druk op Adegem en onze doelman redde een paar keren pogingen van Lambrecht en Vermeulen. De hard werkende Crommen en De Smet konden in de 67ste min. zorgen voor de 0-2 toen Crommen de vrijstaande Arne De Smet kon aanspelen en deze lobde de uitkomende doelman simpel maar ook precies de bal tegen de touwen. De thuisploeg probeerde zowat alles om de aansluitingstreffer te kunnen scoren met veel grinta en harde duels maar Adegem gaf geen krimp tot de 84ste min Lambrecht met een kopbal de 1-2 kon scoren. De thuisploeg ging voor een gelijk spel en liet daardoor wat ruimte en Niels kon een voorzet geven naar De Smet welke die kans niet liet liggen (85ste min.) 1-3. Nog even stand houden en de 3 punten waren binnen.

Volgende zondag komt Lochristi op bezoek om 15:00u; Het zal wel een moeilijke match worden maar tegen voetballende ploegen kunnen we altijd iets meer, we zien wel.

Beloften Adegem – Waasmunster 4-2

 Verdiende overwinning vooral door de inzet

De eerste helft was voor rekening van de thuisploeg want reeds na 10 minuten bij een aanval van Adegem kon Siebe via de linker flank scherp voorzetten en de bal ging binnen, ook Sander stond klaar om eventueel nog binnen te duwen 1-0;

In de 20ste min plaatste Thymen een schot van aan de hoek van de 16 en de 2-0 werd genoteerd. De bezoekers troffen met een vrijschop de lat in de 28ste min; en rond het half uur moest doelman Arne redding brengen; Kort voor rust was er een mooie doorsteek van Noa naar Sander en deze stoomde de overige 20 meter aleen door en scoorde de 3-0 .

Na de rust waren de bezoekers de betere , speelden met 3 aanvallers en zette Adegem onder druk wat resulteerde in een doelpunt 60ste min. en 75ste min. 3-2 dus.

Eventjes een paar wijzigingen in de posities en  met nog een kwartier te gaan moest de bezoekende doelman een schot van Sander redden. Kort voor affluiten maakte Henri er nog 4-2 van en dus boeken toe.

Volgende zaterdag gaan we op bezoek bij Lochristi om 14:30u Beerveldse baan 24, Beervelde.

 

ZO 11 NOV : VK Adegem – Voorde-Appelterre 4-0

     Verdiende overwinning

Na een studiekwartiertje bleek dat Adegem de betere voetbalende ploeg was en kon op het half uur via een verre voorzet van Niels Crommen welke Hans De Vlaeminck bereikte de score openen (1-0) , Hans was sneller dan de doelman welke met de voeten vooruit nog probeerde Hans te beletten te scoren,gelukkig was de schade op Hans niet te groot. Adegem zat veel beter in de match met enkel gevaarlijke aanvallen terwijl de bezoekers sporadisch tot aan de 16 steriele aanvallen probeerden. Ruststand dus 1-0.

De 2de helft was er een kleine opflakkering van de bezoekers maar strandde op de Adegemse verdediging terwijl Adegem reeds in de 51ste min. nadat Jens Van loo de lat treft en Niels Crommen de rebound tegen de touwen zet (2-0) de voorsprong vergroot. Enkele minuten later snoept Jens Van loo de verdediging van de bezoekers de bal af op ongeveer een 30 meter van doel en gaat op wandel, omspeeld de doelman en er staat een 3-0 op het scorebord. De bezoekers proberen nog wel iets te forceren maar lukken daar niet in, in tegendeel rond de 60ste min. wordt een doelpunt van Michel Mortier afgekeurd door de grensrechter wegens buiten spel van Joshua die een achteruit pass gaf ?? In de 75ste min was er nog een poging van Jens maar die ging naast en uiteindelijk om af te sluiten, 90ste min. geeft Niels nog een perfecte hoekschop en Sander Dewispelaere scoort de 4-0 met een kopbal. Deugddoende zege voor Adegem.

Volgende zondag gaan we op bezoek bij Waasmunster, toch maar opletten want deze ploeg heeft ook dringend punten nodig.

 

ZO 4 NOV : Dendermonde – VK Adegem 3-0
Te veel gekwetsten in A kern
De eerste helft begon goed want Adegem zette onmiddellijk druk op de thuisploeg en het eerste kwartier had onze doelman bijna geen werk. Adegem kwam echter niet tot scoren ondanks de verschillende aanvallen. Zelfs een vrijschop wegens een fout op Jens juist buiten de 16 bracht geen doelpunt. Het eerste echt gevaar voor Adegem was in de 18de min. maar Jeffrey bracht redding en een kopbal van de thuisploeg bij een hoekschop ging voorlangs. Op het half uur kon de thuisploeg een frommel goal binnen duwen met een beetje geluk 1-0.
Nu kreeg Adegem wel aanvalsdruk te verwerken en in de 39ste min. kreeg de thuisploeg een strafschop (lichte fout van Hans) en Dendermonde kon het 2-0 bord op hangen, het zat dus helemaal niet mee voor de bezoekers met een achterstand aan de rust.
Na de rust in de 55ste min trof de thuisploeg de lat maar 2 minuten later bij een doorbraak van Hans trof hij de lat en zijn rebound ging over,geen voetbalgeluk ? Verder kreeg de scheids geen vat meer op de match, bij veel tussenkomsten werd hij aangesproken door de thuisploeg of door Adegem, veel beslissingen waren dan ook contesteerbaar of onduidelijk ook het venijnige duwen en trekken van sommige thuisspelers werkten op de zenuwen en bij een protest van Niels kreeg hij een rode kaart (75ste min .) Adegem probeerde nog de aansluitingstreffer te versieren maar lukte niet. Een 5tal min. voor het einde kon de thuisploeg nog een doelpunt scoren 3-0.
Volgende zondag komt Voorde-Appelterre op bezoek, een stevige ploeg, we hopen dan ook een paar gekwetsten te kunnen opstellen, match om 15:00u
Onze beloften hadden vorige vrijdag af te rekenen met een laattijdige forfait van Dendermonde maar ook Voorde-Appelterre geeft forfait met zijn beloften ???? 1ste provinciale ???? onwaardig (mijn mening). En men stelt zich vragen hoe het komt dat het toeschouwers aantal daalt.

ZO 28 OKT :
VK Adegem – Elene-Grotenberge 0-3
Kansen laten liggen
VK Adegem heeft kansen gehad maar kon ze niet verzilveren. Reeds in de in het eerste kwartier waren er enkele kansen zoals in de 9de min. een poging van De Smet welke gered werd door de doelman en in de 13de min. een kans voor Van Loo op voorzet van De Smet, maar de bal week af op een verdediger. In de 18de min. bij een vrijschop van de bezoekers kon de lange Deleenheer inkoppen en dus Adegem terug op achterstand.Enkel minuten later kopt De Smet op voorzet van Crommen rakelings over de lat. Rond het half uur treft bezoeker Vanslembrouck de staander. Oef. Kort voor rust wordt een vrijschop van Verstrynge gered door de doelman en dus rust met 0-1 achterstand.
Na de koffie probeert Adegem meer druk te zetten en in de 57ste min. begaat de bezoekende doelman een fout op Van Loo in de 16 en dus strafschop. Arne De Smet welke eerdere strafschoppen feiloos omzette zette de bal over de lat, verdorie , kan gebeuren. Adegem neemt natuurlijk risico met nog een achterstand en in nde 63ste min. mogen de bezoekers een vrijschop nemen, tamelijk op afstand. Van De Haegen gooit de bal in het pak voor het doel en Yoka Likongo kan binnen werken. Dit wordt nu wel moeilijk maar een gelijk spel is nog wel mogelijk dus bleef Adegem proberen maar had weinig geluk in zijn akties. Bij een hoekschop van de bezoekers getrapt door Van Der Haegen ging de bal voorbij iedereen aan de verste paal binnen. 0-3 je moet maar geluk hebben. De 3 punten waren dus weg, geen slechte match gespeeld maar niet gescoord. Volgende zondag gaan we op bezoek bij Dendermonde om 14:30u.

ZO 21 OKT :
K.V.E. Drongen – VK Adegem 1-1
Ruim verdiend gelijk spel
De eerste helft was het 1ste kwartier moeilijk maar geleidelijk aan kwam er evenwicht maar toch wel iets meer kansen voor de thuisploeg en ook enkele hoekschoppen. Ook Adegem had enkel kansen zoals Welvaert in het laatste kwartier, aan de rust stond het wel dus 0-0.
De 2de helft zagen we een goede start van Adegem met meer druk op Drongen,toch kon de thuisploeg af en toe uitbreken. Zo was er in de 57ste min. een standje voor het Adegem doel en de bal kwam een beetje gelukkig bij Samimi welke iets te veel ruimte kreeg. Hij plaatste zijn schot maar de bal week iets af op een speler en ging rakelings naast de staander binnen.1-0.In de 64ste min. moest onze doelman een schot van De Rock redden. Adegem nam nu het middenveld in bezit en startte een heftig offensief met als gevolg een strafschopfout op Arne De Smet in de rechtse hoek maar de scheids gaf geen krimp.Later gaf de scheids toe dat deze fase een fout was van hem en de grensrechter, maar weg was de kans. In de 71ste min. werd een doelpunt van Adegem afgekeurd wegens buiten spel, enkele minuten later terug een kans maar gered en in de 80ste min terug een redding van de doelman. In de 89ste min. gaat Arne in de klings met een 3 tal verdedigers maar prikt de bal toch tegen de netten 1-1. Verdiend ? ja zeker aanval na aanval en in blessuretijd terug een goede poging van Arne maar de doelman redde met een super reflex. Nonde –nonde … uiteindelijk bleef het 1-1. Een goed resultaat daar de Adegemse ploeg verscheidene spelers moest missen: Milan en Joren,Bjarne en Michiel en Gert-Jan en Cédric en Siebe en…
Volgende zondag komt Elene-Grotenberge op bezoek om 15:00u (opletten Winteruur);
Beloften Adegem – Drongen 2-3
Goede eerste helft
Onze beloften waren de eerste helft de betere ploeg en rond de 35ste min. kon Tibo op voorzet van Sander scoren 1-0 en 5 minuten later kon Sander de rebound van de doelman op een vrijschop van Tibo de 2-0 sscoren. Dat zag er dus goed uit.
De 2de helft namen de bezoekers voor hun rekening gezien Sander mocht rusten en Mauro niet beschikbaar was wegens de selectie voor de eerste ploeg en ook Tymen eveneens mocht gaan rusten was onze ploeg iets minder sterk en zette de bezoekers ons sterk onder druk. In de 70ste min. viel de aansluitingstreffer 2-1. In de 75ste min. trof Hakim de lat en gaat die binnen dan was het een andere match want iets later viel de gelijkmaker 2-2. Onze beloften probeerden wel nog de 3 punten te pakken maar bij een tegenaanval konden de bezoekers scoren 2-3. ‘”t zat niet mee deze keer maar toch goed gespeeld gasten.
Volgende zaterdag gaan we op bezoek bij Elene-Grotenberge (bij Zottegem)om 15:00u

ZA 13 OKT : VK Adegem – Jong zulte 2-3
Bezoekers beter 1ste helft
De bezoekers dreigden vroeg in de match en had in de 10de min. een kans maar
troffen het zijnet. Enkele minuten later bij een volgende gevaarlijke aanval kon
in eerste instantie Kevin een schot blokken maar de rebound werd door Decuyper
ingeschoten, 0-1 .Terug kwamen we op achterstand dus maar we konden gelijk stellen
in de 20ste min. toen De Smet een pass naar Crommen gaf en deze Jens Van loo kon
bereiken welke binnen schoot 1-1. Op het half uur terug bij een aanval van de bezoekers
kon Ternest van dichtbij aanleggen en zijn hard schot ging onder onze doelman tegen de netten 1-2 .Dit was ook de ruststand. Was de eerste helft moeilijk wegens mischien iets te slappe start dan was de 2de helft een stuk beter alhoewel het eerste kwartier er nogal druk
was van Zulte nam Adegem de match in handen en toonde de doelman van Zulte zijn kunnen
door in de 60ste min. een schot van Verstrynge te redden. Een minuut later kopte De Smet een kans naast en in de 65ste min. stopte de doelman een schot van Jens Van Loo. Het wilde maar niet lukken. In de 79ste min profiteerde de bezoekers van de aanvalsdrift van Adegem
om via De Wilde de 1-3 te scoren op aangeven van De Cuyper . Adegem bleef knokken en kon in de 88ste min. Van Der Jeught de aansluiting scoren op aangeven van Niels 2-3.
Met nog iets te weinig tijd was er kans om gelijk te spelen maar dit lukte niet meer en dus verloren we de thuismatch met 2-3. Volgende zondag gaan we op bezoek bij Drongen op hun nieuw kunstgras en terug een moeilijk match te verwachten om 15:00u.

Beloften Jong Zulte – Adegem 0-2
In de eerste helft was er weinig te beleven tenzij de harde duels van de thuisploeg, Adegem had wel het meeste balbezit en was wel het gevaarlijks en kon zo rond het half uur op voorsprong komen via een afstandschot van Noa, niet onverdiend dus de 0-1 tijdens de rust.
De 2de helft zag men bijna het zelfde spelbeeld met harde duels, Adegem kreeg wel enkele kansjes maar konden niet scoren tot in de 85ste min. een hoekschop kort werd genomen
naar Tibo en deze een paar man voorbij dribbelde en de bal in het mandje legde 0-2 Oef
dit zag er goed uit , zaak was rustig te blijven en de harde tackels van de thuisploeg omzijlen
en dus de 3 punten op zak steken. De beloften staan nu op de 2de plaatst in de rangschikking, wel samen met Ninove en Drongen, met 16 punten en vrijdag komt Drongen op bezoek om 20:00u. Men zal moeten de mouwen opstropen om deze plaats te verdedigen.
Onze zondagreserven doen het ook goed en staan op kop in de rangschikking met 18 punten,stevige mannen zulle de zondagmorgen.

ZO 7 OKT : HO Kalken – VK Adegem 1-1
Kansen gemist
Reeds vroeg in de match kwam de thuisploeg op voorsprong wegens een strafschopfout
van Joren in de 8ste min. op Van Guyse welke zelf die strafschop omzette 1-0. In de 19de
min. wordt een bal gered op de lijn van de thuisploeg en in de rebound treft Jens Van Loo
de paal,verdorie toch geen chance. In de 38ste min. kan Arne De Smet met een kopbal
Van Loo bereiken en bingo 1-1. Een paar minuten later via een hoekschop kopte Poppe keihard in maar Jeffrey redt prachtig. Ruststand dus 1-1.Was de match tot nu tamelijk evenwichtig geweest zag men in de 2de helft verschillende kansen voor beide ploegen
niet benut. Zo was er in de 47ste min. een redding van onze doelman van een 2tal pogingen en een redding op de lijn van Gert-Jan. Ook Adegem nam de thuisdoelman onder vuur vooral in de slotfase bij schoten van De Smet en De Vlaeminck maar ondanks de opgevoerde druk van Adegem kon men niet meer scoren en moest men tevreden zijn met een gelijk spel.
Volgende zaterdag spelen we uitzonderlijk om 18.00u onze match thuis tegen Jong Zulte en maken ons dan klaar om later D’Oaigemse Fuife een bezoek te brengen in zaal D’Havé.

Beloften Adegem – HO Kalken 7-3
Doelpuntenfestival
Wie doelpunten wil zien moet naar onze beloften komen kijken, niet minder dan 10 stuks vorige vrijdag. De bezoekers namen de match bij het begin in handen en scoorden binnen het half uur 2 keren via hun razend snelle nr 77 , 0-2. Nu waren onze gasten wel wakker en in de 31ste scoorde Sander de 1-2 na assist van Tibo en Hans maakt er 2 minuten later 2-2 van.
Mooie doelpunten trouwens met een ruststand van 2-2.
Na de rust mag Sander een vrijschop nemen in de 50ste min., een goede 25 meter afstand,naast het muurtje en langs de staander rechtstreeks binnen 3-2; Dat zag er dus al beter uit , zeker toen Sander op voorzet van Tibo er dan 4-2 van maakte in de 57ste min.
Rond de 65ste min redde onze doelman Kenzo een schot van de nr 77. Met nog een kwartier te gaan scoorde Dylano op pass van Hans de 5-2 maar ook de bezoekers prikten tegen met een 5-3. In de 80ste min. gaat Tibo op wandel, schakelt een halve verdediging uit en scoort de 6-3. Kort voor affluiten scoort Hans nog de 7-3 op voorzet van Tibo als kers op de taart.
Mooi toch !! Volgende zaterdag gaan we op bezoek bij Jong Zulte in de Waalstraat om 15:00u

ZO 30 SEP : VK Adegem – K.V.V. Ardennen 4-3
3 punten thuis gehouden
We wisten dat het zeker een moeilijke match kon worden maar Adegem startte goed de eerste helft. Toch moesten we reeds na 9 minuten een eerste doelpunt slikken toen onze doelman zich liet verrassen door Ndikumana die sneller op de bal kwam en kon scoren 0-1.
5 Minuten later hadden we dat terug hersteld toen een doorsteekpass van Arne De Smet op het randje van buitenspel Jens Van loo kon bereiken welke doorstoomde en de gelijkmaker scoorde.In de 18ste min Had Joren Verstrynge een kans maar zijn lobbal werd nog met de vingertoppen door de doelman afgeweerd.Een minuut later was het toch bingo bij een vrijschop van Gert-Jan Lameire naar Niels Crommen welke kon inkoppen 2-1. Op het half uur
wordt Niels Crommen aangespeeld door Arne even buiten de 16 en Niels laat zoiets niet liggen , de 3-1 stond op het bord en dit was ook de ruststand. De 2de helft was wel iets moeilijker want de bezoekers kregen reeds na 10 minuten een strafschop wegen een fout
van Joshua op De Witte; De Bruyne zette deze strafschop om en dus 3-2. De bezoekers trokken nu alle registers open en Adegem kwam onder druk te staan met eerst een schot op de lat en dan in de 70ste min een schot aan de 16 lijn van Aissa welke binnen ging 3-3.
Een paar minuten later bracht onze doelman redding bij een schot van Deviaene en ook de bezoekende doel redde een kopstoot van Joshua. Het zag er naar uit dat we met een gelijk spel zouden eindigen tot in de 89ste min. Van Loo een voorzet van Crommen mooi kon inwerken 4-3 en dus de punten waren binnen. Volgende zondag gaan we op bezoek bij HO Kalken om 16:00 u.

Beloften Ardennen – Adegem 2-4
Knokken voor de punten
De thuisploeg kwam reeds in de 12de min op voorsprong, bij een hoekschop kon de grote nr 8 binnen koppen 1-0. Op het half uur had Hans een kans maar de doelman kon redden. Kort voor de rust kon Sander een verre voorzet van Noa mooi inwerken 1-1, dat zag er al beter uit, maar een minuut later kon De smet van uit buitenspel positie( of niet ?) vertrekken en onze doelman was kansloos 2-1. Ruststand dus 2-1. In de 49ste min. kreeg Adegem een strafschop toegekend wegens een handspel en Tibo zette die feilloos om 2-2. Enkele minuten later werd een doelpunt van de thuisploeg afgekeurd wegens fout op onze doelman. In de 60ste min. zagen we een klaar kijkende Hans van op 40 meter een doelpoging proberen, gezien de doelman nogal ver uit zijn doel stond, en de bal ging bijna centraal in doel 2-3 , amaai zeg, Met nog een kwartier te gaan ging Sander alleen door en plaatste de bal vanaf zeker 25 meter mooi in doel 2-4. Wat de thuisploeg dan ook nog probeerde Adegem gaf geen krimp en ging met de 3 punten naar huis .
Volgende vrijdag komt HO Kalken op bezoek om 20:00u.

ZA 22 SEP : VK Adegem – S.V. Sottegem 4-3

Eindelijk de eerste 3 punten binnen

De eerste helft was tamelijk evenwichtig en een schare supporters van de bezoekers
liet zich horen maar het was Adegem welke de score opende in de 17de min. bij een
prachtschot van Arne De Smet buiten de 16 nadat eerst een doelpunt werd afgekeurd
wegens buiten spel. 1-0 . Een paar minutenlater redde onze doelman Arne De Sutter
een kopbal van Hellebaut. Rond de 23ste min. kon Arne een schot afweren maar de rebound werd ingewerkt door Pareyn 1-1. Enkele minuten later werd een schot van Niels Crommen
gered door de doelman en trof Arne De Smet op het half uur de staander. De rust werd bereikt met een 1-1 stand. De 2de helft begon op volle snelheid want na 1 min. zette Arne zijn kopbal naast en iets later ging aan de overkant een schot rakelings voorlangs. In de 63ste min.kon Heymans een kopbal verzilveren 1-2. Iets later treft Jens Van loo de dwarslat en in de’ 68ste min. bereikt een voorzet van Crommen onze flankspeler Devreeze welke mooi kan inschieten 2-2. Met nog een kwartier te gaan begaat de bezoekende doelman een fout op Devreeze in de rand van de 16 en dus strafschop welke perfect wordt omgezet door Arne De Smet 3-2 dus en dat ziet er goed uit maar toch komen de beoekers nog gelijk 3-1 met nog 3 minuten te spelen, verdorie zal het weer niet lukken ? kort voot affluiten na de zoveelste aanval wordt na een snelle inworp van bijna aan de doellijn de bal doorgespeeld naar Bjarne Devreeze en deze kan het winnend doelpunt scoren 4-3 en de 3 punten zijn binnen al moet onze doelman in de laatste min; nog redding brengen. Iedereen in alle staten bij het affluiten van de match, de bezoekers om het verlies en de thuisploeg om de eerste overwinning van het seizoen. Volgende zondag komt Ardennen op bezoek om 16:00u
Beloften S.V. Sottegem – Adegem 0-1
Onze beloften speelden een goede match en waren de eerste helft de betere ploeg want de thuisploeg kon nauwelijks in onze 16 komen en hun afstandschoten waren soms ver van het kader. Op het half uur kon Noa met een afstandsschot iedereen verrassen en de bal ging mooi in de kruising 0-1. Dit was het enig doelpunt welke te noteren viel, de thuisploeg probeerde wel maar geraakte bijna niet aan onze 16 dank zij de hoge verdediging van onze mannen en dat was ze de ganse 2de helft. Er diende wel met grootte inzet te worden gespeeld en de thuisploeg begon zelfs met een paar gemene trukken uit te halen maar onze
Mannen bleven kalm en de thuisploeg slikte niet minder dan 5 gele kaarten, zelfs een dubbele in de 80ste. Min. Hun trainer was zelfs in alle staten maar verloor wel de match.
Volgende zaterdag gaan we op bezoek bij Ardennen (eigenlijk etikhove, hollebeek) om 15:00u

ZA 15 SEP : K.V.K. Ninove – VK Adegem 2-0
Geen geluk in afwerking
Adegem hield de vroegere amateur3 ploeg goed op afstand
maar kon zelf ook in de 8ste min een kans niet verzilveren;
Na een half uur moest Jens zich laten vervangen wegens
een dij-kwetsuur . Adegem had onkans toen bij het verdedigen,
Joshua de bal in eigen doel deed belanden , verdorie wat een pech (1-0)
We hielden goed stand en de thuisploeg probeerde het in de 43ste
met een afstandschot tussen een pak spelers en onze doelman
kon deze niet bereiken zo rakelings naast de paal en dus 2-0 zo kort
voor rust. De 2de helft pas op gang of de Ninovense spits pakte zijn 2de gele kaart
en kon zich gaan douchen. Adegem kon nu meer druk zetten op Ninove maar echt
goede kansen kwamen er bijna niet en onze doelman redde in de 58ste min toch
een goede poging van de thuisploeg. Quinten kreeg nog een kans maar zijn schot
werd gered door de doelman. Adegem gaf goed weerwerk maar was ongelukkig
in de afwerking. Zaterdag komt Sottegem op bezoek om 19:00u

Beloften Adegem – Ninove 0-2
Evenwichtige match

Evenwichtige 1ste helft met een paar kansen voor beide ploegen, met heen en weer spel
Met een ruststand 0-0 probeerde Adegem nu meer druk te zetten in de 2de helft maar na
20 minuten slaagden de bezoekers er in om 2 keren te schoren 64’ en 66’ min. 0-2.
Adegem drukte nu de bezoekers terug en slaagde er echter niet meer in, ondanks
de kansen, nog te scoren. Donderdag 20/09 ,( op verzoek van Sottegem) gaan we op
bezoek om 20:00u en spelen we op kunstgras.

ZO 9 SEP : VK Adegem – Mariakerke 1-5
Bezoekers de betere ploeg
De bezoekers waren het eerste half uur duidelijk de betere, want reeds
na 11 minuten kwamen ze op voorsprong bij een voorzet van Krasniqi aan de
hoekvlag en Cherlet kon de 0-1 scoren, 6 minutenlater kan Maertens via een
klutchbal de 0-2 scoren. In de 23ste min brengt onze doelman redding bij een
poging van Van Eeckhout maar Krasniqi zet een paar minuten later de 0-3
op het bord. Adegem dus in de problemen. In de 35te min treft Welvaert
de lat en de doelman van de bezoekers ranselde een kopbal van Van Loo
even later uit zijn doel. Kort voor rust verdiende een vuile fout van Krasniqi
op Gert-Jan een rode kaart maar de scheids meende dat een gele kaart
voldoende was.rustand dus 0-3.
De 2de helft was Adegem beter en zette meer druk op de bezoekers.
In de 65ste min. gaf Arne de Smet een perfecte doorsteekpass naar
Joren Verstrynge welke niet aarzelde en de 1-3 scoorde. Adegem
bleef nu wel proberen door de verdedigende linie van de bezoekers
te geraken maar telkens liep er iets mis. Met nog een kwartier te
gaan kon Maertens via een snelle omschakeling nog de 1-4 scoren
en in de slotminuten ook nog de 1-5. Toch wel zware cijfers bij deze
eerste thuismatch. Zaterdag gaan we op bezoek bij Ninove om 19u30.

Beloften Mariakerke – Adegem 4-5
Ook de laatste minuten tellen mee
De thuisploeg bleek wel de iets betere ploeg maar onze beloften
speelden met volle inzet, toch in de 2de helft.
Reeds na 10 minuten,bij een vrijschop van Quiten deed een verdediger
de bal afwijken buiten bereik van de doelman en dus 0-1.
Een minuut later trof de thuisploeg de lat , oef .
In de 28ste min wam de thuisploeg gelijk 1-1 en kort voor rust zelfs op
voorsprong 2-1 maar Tibo op voorzet van Gaethan stelde weer gelijk
dus ruststand 2-2. Kort na aanvang van de 2de helft werd het 3-2, maar
Dylano zorgde in de 60ste min. voor de 3-3.
Een min. later kwam de thuisploeg terug op voorsprong(4-3).
Met nog een kwartier te gaan via een voorzet van Tibo maakte Sander
terug gelijk (4-4 ) Het leek dat we met een gelijk spel zouden eindigen
tot in de 89ste min. Sander iedereen op snelheid nam en de 4-5 scoorde.
We dachten dus “de buit is binnen” maar bij een laatste aanval van de
thuisploeg leek deze nog gelijk te stellen, de scheids aarzelde even
maar keurde toch dit doelpunt af wegens voorafgaand handspel.
De eerste overwinning van het seizoen was binnen, maar twas
wel knokken geweest. Volgende vrijdag komt Ninove op bezoek om 20u00.

ZA 1 SEP : AALTER – VK ADEGEM 1-0
Adegem kon gelijk spelen ?

De thuisploeg speelde voorzichtig en Adegem hield gelijke tred
zodat we een tamelijk evenwichtige 1ste helft zagen . Adegem
die goed gesloten de aanvallen van de thuisploeg kon opvangen
en de flanken van de thuisploeg kon afschermen kon zelf dus
af en toe aanvallen maar niet echt voor gevaar zorgen. Aalter
probeerde dan met afstand schoten maar stond niet op scherp.
Ruststand dus 0-0
De 2de helft probeerde de thuisploeg meer snelheid in het spel te leggen
wat zorgde voor meer druk op de Adegemse verdediging die niet plooide.
In de 60ste min. bij een hoekschop van Aalter kwam de bal bij de grotere
Persan welke kon inkoppen 1-0. In de 66ste min was er terug gevaar voor
het Adegem doel via een mooie aanval van de thuisploeg maar onze doelman
Jeffrey De Vlieger liet zich niet verrassen en redde de kopbal van Persan.
Adegem welke Niels Crommen moest missen begin de 2de helft wegens
een teenblessure zette het laatste kwartier op zijn beurt de thuisploeg onder
druk, er was zelfs een beetje paniek wegens de aanvalsgolven; een paar keren
was het net niet en zelfs de mooie omhaal van Jens Van Loo bracht niet de
gelijkmaker, zodat we uiteindelijk met een 1-0 uitslag moesten tevreden zijn.
Volgde zondag komt Mariakerke op bezoek om 15u00 voor de eerste thuismatch.

Beloften Adegem – Aalter 2-2
Het eerste half uur had de thuisploeg het moeilijk tegen de snel spelende bezoekers
In de 8ste min werd het 0-1 bij een snelle uitbraak van hun nr 9;
In de 19de min kon hun nr 17 de 0-2 scoren bij een rebound. Geleidelijk aan verhoogden
onze ploeg de snelheid van uitvoeren en moest de bezoekende doelman een kopbal van
Sander redden. Bij een vrijschop van Quiten kon Adegem de aansluitingstreffer optekenen
In de 40ste min. 1-2. Na de rust zagen we een beter Adegem welke hoger druk zette en
verschillende keren de bezoekers in de problemen bracht. In de 65ste min kon Sander
dan de gelijkmaker scoren 2-2. Adegem bleef aandringen en de bezoekers kregen het lastig
maar uiteindelijk bleef het 2-2, zeker verdiend, en er was zelfs kans voor winst geweest.
Volgende Zaterdag gaan we op bezoek bij Mariakerke(gewijzigde datum) om 15u00.