Matchverslagen

ZA 13 SEP : VK Adegem – FC Latem 4-0

 Eindelijk de verdiende overwinning

De match begon goed want onze thuisploeg zette onmiddellijk druk met een paar pogingen op het Latem doel, dus niks afwachten maar direct de bal opeisen met als gevolg dat de bezoekers enkel hun eerste gevaarlijke aanval konden plaatsen met een schot van Hoebeke, voorlangs het doel, na een kwartier. Latem bleef nu wel verder gevaarlijk met lange ballen via de flanken maar werd direct op de huid gezeten door onze middenvelders en verdedigers. Rond het half uur werd een doelpunt afgekeurd van Peirera wegens een vooraf begane fout. Adegem zelf bleef het de bezoekers lastig maken door een paar schoten vanaf de 16 af te vuren. Ruststand dus 0-0.  Na de rust zagen we een Adegem welke voor de aanval had gekozen en in de 51ste min. zagen we een assist van Welvaert tot bij Allemeersch welke de bal in het mandje plaatste 1-0. De trein was vertrokken want in de 52ste min ging Arne De Smet op rechts door en gaf een assist naar Thimothy Allemeersch , we noteren de 2-0. De bezoekers probeerden nu de druk te verhogen en gedurende een kwartier was het vol gas voor de verdediging. Inde 68ste min; was er een schot van Hauspy prachtig gered dor onze doelman en in de 70ste min. een kopbal van Hoebeke iets te zwak in de handen van onze doelman. Adegem maakte nu wel gebruik van de openingen die de bezoekers lieten bij die aanvallen en Arne De Smet veroverde de bal op links , speelde zich vrij, en bediende Siebe Van lancker welke de bal tegen de touwen joeg , 3-0 (75ste min.) Adegem bleef nu baas op het veld en zo was er terug Arne De Smet welke op links de bal kreeg toegespeeld met een boogschot van op ongeveer 40 meter over de doelman in de verste hoek krulde , 4-0 en dus boeken toe. Met nog 5 minuten te gaan was er nog een doelpunt afgekeurd, tijdens een geharrewar voor het Adegem doel,wegens buitenspel van Deceuninck. Eindelijk was die eerste overwinning daar in de 7de match van het seizoen dank zij de volle inzet van iedere speler, men keek niet op een meter lopen of op een duel om de bal te veroveren en dat was te zien op het scorebord. Volgende zondag gaan we op bezoek bij Kruibeke en met dezelfde inzet als zaterdag avond kunnen we 3 punten terug brengen naar Adegem.

Beloften Adegem DKW Evergem 3-2

De bezoekers maakten het onze thuisploeg niet makkelijk, een stevige ploeg met een 3 tal ervaren spelers in de ploeg. Onze ploeg bleef echter geduldig opbouwen en na een evenwichtig half uur profiteerde Axel na een fout in de verdediging om de 1-0 te scoren. Dat was ook de ruststand. Onze koffie was nog niet uit toen Henri  een  zo prachtig doelpunt  scoorde 2-0 toen hij een hoge bal kontroleerde ,deze over de verdedigers  dropte en snel genoeg was om die bal nog met een volley in doel te jagen,een pracht van een Aktie.De bezoekers probeerden nu natuurlijk de aansluitings treffer te scoren en dat lukte in de 55ste min. 2-1. Veel verder kwamen ze niet en maakten wel een paar fouten. In de 77ste min. kon Tibo op assist van Henri de 3-1 scoren. In de 85ste min. trof Tibo nog  de staander bij een vrijschop. En in de 89ste min. kregen de bezoekers nog een strafschop toegekend zodat de eindstand dus 3-2 was. Volgende vrijdag spelen we op Belzele om 19.30u.

 

ZO 6 SEP : Adegem – Denderhoutem  1-3

       Moeilijk matchbegin

Adegem had een moeilijke start gezien ze reeds na 1 minuut een doelpunt moest slikken via een vrijschop ingekopt door Van Impe. 0-1. Adegem speelde niet zijn normale spel,won geen duels,was niet snel genoeg op de bal en werd gewoon uit verband gespeeld. In de 10de min. bij balverlies kwam de botsende bal bij Scheerlinck en deze lifte de bal over de doelman 0-2. In de 23ste min. terug bij balverlies aan de 16 ging een voorzet naar Scheerlinck en we noteren de 0-3. Tja dat was toch wel schrikken,na een half uur was de match zowat gespeeld en onze doelman redde nog  een schot. Geleidelijk aan herstelde Adegem een beetje het evenwicht en kon Arthur Delheye op een doorsteek pas van Arne De Smet in de 43ste min scoren 1-3. Na de rust zagen we toch een ander Adegem  welke nu zelf druk kon zetten op de bezoekers , zo miste Joshua een kans in de 51ste min. en op de 63ste min. ging een kopbal van Jens over de lat. De bezoekers kregen het moeilijk maar kon toch af en toe uitbreken maar werden goed opgevangen. We zagen een aanvallend Adegem maar konden spijtig genoeg niet meer scoren,beide ploegen slikten in 2de  helft een aantal gele kaarten. Duur puntenverlies voor de thuisploeg. Volgende zaterdag komt Latem op bezoek om 19.00u en we hopen op deze thuismatch toch wel een keer  te kunnen winnen.

 

Beloften – Bellem –Adegem 0-2

Het slechte weer had het terrein geen deugd gedaan en het was moeilijk voetballen tegen een toch wel stevige thuisploeg.  De doelpunten vielen in de eerste helft, eerst was het Tibo welke een verdedigende fout afstraft in de 20ste min. 0-1 en even later was het Henri welke kon inkoppen  0-2. Het was toch opletten tegen die stevig thuisploeg want Arne moest nog met een pracht save redding brengen kort voor de rust. De 2de helft was het dus proberen stand te houden wat nog redelijk lukte ondanks het zeer moeilijk terrein. Er werden door Adegem nog wel enkele aanvallen opgezet maar kwamen niet meer tot scoren en dus noteren we de 3 punten.

De volgende match is op vrijdag 11/10 thuis tegen DKW Evergem om 20.00u

 

 

ZO 29 SEP : Dendermonde  – VK Adegem 3-0

    2de Helft was slecht begonnen

Tegen de nr 4  in de rangschikking  zou het moeilijk zijn maar we hielden in de 1ste helft goed stand maar hadden weinig kansen, een kopbal van Adegem was de gevaarlijkste maar ging naast terwijl de thuisploeg maar een 2tal kansen had. Ruststand dus 0-0. De 2de helft liep gans anders Reeds vanaf de eerste min. begon de hoge druk van de thuisploeg en Adegem verloor een beetje de greep op de match. In de 47ste min. mist Dendermonde een kans,en in de 51ste min redt  onze doelman een vrijschop maar in de rebound kon Agbo scoren 1-0. Een paar minuten later maakt De Conink gebruik van een balverlies om door te breken en te scoren 53ste min. 2-0 en in de 57ste min ronde Agbo  een actie van de thuisploeg af met een kopbal 3-0. Dus op 6 minuten was het boeken toe; Adegem herstelde later wel een beetje het evenwicht , zo was er nog een poging welke strandde op de paal  in de 70ste min. maar moest in de 75ste min. een strafschop toestaan genomen door De Schepper maar onze doelman Houtekeete koos de goede kant en ranselde die uit het doelvlak. We hadden wel iets meer verwacht van deze match maar moesten ons neerleggen bij dit puntenverlies.

Volgende zaterdag komt Denderhoutem op bezoek om 19.00u en we mogen wel verwachten dat Adegem dit verlies wil rechtzetten, Hopen we dan toch.

Beloften  Adegem – Sleidinge  5-1

We zagen een match van onze beloften dat we tot hiertoe nog niet hadden gezien. Snelle balwisselingen, goed in de duels, leuk voetbalspel en goed samenspel  in de ploeg zoals het  eigenlijk moet zijn. Bij de aanvang van de match was het even schrikken na 5 minuten maar het doelpunt van de bezoekers werd afgekeurd wegens buiten spel, oef. Dan nam onze ploeg de match in handen met na 10 minuten een doelpunt van Axel. 1-0. De volgend minuten hield onze ploeg de match onder controle en Siebe trof de lat in de 30ste min.3 Minuten later  was er een voorzet van Axel en Henri kan scoren 2-0. Doelman Arne redde wel een doelpoging van de bezoekers in de 35ste min. kort voor de rust mocht Tibo een vrijschop nemen en deze ging mooi rechtstreeks in doel, 3-0 aan de rust.

De 2de helft was pas opgestart  toen een hoekschop van Tibo door Gianni werd in gekopt 4-0. In de 51ste min. zorgde een schot van Tibo voor de 5-0. Iets later redt onze doelman met een goede save in de 55ste min. Iets later treft Tibo nog de paal en nu worden de teugels iets losser gehouden en kunnen de bezoekers een paar keren komen aandringen en in de 81ste min. de eerredder scoren 5-1.

We zagen dus dat onze beloften wel degelijk goed kunnen samen spelen en goed voetbal kunnen brengen, mooi toch . Volgende vrijdag gaan we op bezoek bij Bellem, een ploeg welke stevig weet aan te pakken en indien we het zelfde spel spelen als afgelopen vrijdag, ons eigen spel, dan kan er ook winst inzitten.

 

 

ZO 22 SEP : VK Adegem – K.V.Eendracht Aalter  2-2

Tegen de nr 1 in de rangschikking speelde VK Adegem een goede match met zeer goed georganiseerd middenveld en attente verdedigers. De bezoekers startten met hoge pressing en vroege opvang van eventuele Adegemse aanvallen maar slaagden er niet in voor groot gevaar te zorgen. Het duurde zeker 10 minuten vooraleer de eerste hoekschop moest worden toegestaan en het eerste schot op doel, goed opgevangen door onze doelman.Rond het kwartier had Adegem ook zijn eerste hoekschop. Een half uur speelde Adegem onder druk maar gaf geen kansen weg. Geleidelijk aan kwam er evenwicht in de match en het was Arne De Smet welke in de 40ste min over de lat mikte. In de 44ste min. bij een vrijschop van Gert-Jan Lameire welke eerst werd opgevangen maar de rebound werd door Van Der Jeught Joshua in geschoten 1-0.De rust ingaan met een doelpunt was perfekte timing dus.

De 2de helft startte de bezoekers furieus want na 1 min. had De Coninck een kans maar besloot zwak en onze doelman kon redden. Enkele minuten later was er een kans voor Adegem maar Joshua kopte naast en in de 50ste min kregen de bezoekers een strafschop na een goede duik van De Coninck; Hijzelf zette die om 1-1. Adegem was niet onder de indruk en bleef nu druk zetten, zo was er een schot van Jens Van loo gepakt door de doelman 53ste min. De bezoekers kwamen wel op voorsprong toen Boone een prachtig schot in de rechter winkelhaak binnen trapte 1-2. Toch eventjes slikken, zou het toch weer niet lukken ? Adegem zette een tandje bij  en een schot van De Smet werd gepakt door de doelman in de 63ste min. De bezoekers moesten nu in de verdediging en in de 83ste min. bij een hoekschop en het nodige gedrum voor het doel kon Thimothy Allemeersch de rebound in koppen 2-2 dat zag er reeds beter uit; Even opletten toch want Aalter probeerde tegenaanvallen te plaatsen en in de 88ste min. meende De Coninck opnieuw een strafschop te versieren maar de scheidrechter zag geen fout. Jelle bleef maar mekkeren en kreeg een 2de gele kaart te zien en mocht zich iets vroeger gaan douchen. Ondanks een betere 2de helft, wat aanvallen betreft, bleef Adegem terug steken op een gelijk spel en dus maar 1 puntje verdiend.

Volgende zaterdag gaan we op bezoek bij Dendermonde om 20.00u en daarna spelen we 2x thuis nl tegen Denderhoutem op zaterdag 5/10 om 19.00u en de zaterdag daarna thuis tegen Latem.

 

ZO 15 SEP : KSCE Mariakerke – VK Adegem  0-0

   Niet scoren is niet winnen

De thuisploeg probeerde wel snel Adegem onder druk te zetten maar de goede organisatie van Adegem zorgde er voor dat de thuisploeg niet tot scoren kwam ondanks pogingen van Kurtulus ,Cherlet en Djedovic. Onze doelman Hautekete redde een vrijschop  en enkele pogingen buiten de 16 terwijl onze verdediging verder elke aanval neutraliseerde. Ook Adegem probeerde doorbraken maar werd opgevangen,zo werd een schot van Arne De Smet door de doelman gepakt. Rust dus 0-0.

De 2de helft verhoogde de thuisploeg de druk waardoor Adegem enkele keren goed kon uitbreken. Zo was er bijna een open kans via een sublieme voorzet van Arne De Smet maar die kans werd gemist in de 69ste min.In de 76ste min. was er een kopbal van Arne welke strandde op de rechtse paal. De thuisploeg zag ook een poging welke gered werd door onze doelman Jarl in de 78ste min.Een schot van Jens Van loo ging over de lat in de 80ste min. En in de 89ste min. werd een schot van Arthur Delheye nog in extremis gered door de thuisdoelman. Adegem had dus wel kansen maar slaagde niet te scoren en dus teug een gelijk spel. We hadden beter verdiend maar dat is dus voetbal zeker.

Volgende zondag komt Aalter op bezoek de nr 1 in de rangschikking, mooi voetbal is dus te verwachten en we blijven hopen op een driepunter.

Beloften Adegem – Maldegem 0-0

We zagen een mooie match van 2 voetballende ploegen welke gingen voor de punten maar niet tot scoren kwamen. De jonge Maldegemse ploeg speelden een voortreffelijke wedstrijd en de Adegemse beloften op hun beurt toonden hun kunnen maar beide ploegen konden weinig goede kansen afdwingen zo dat een gelijk spel wel een juiste uitslag was.

Volgende vrijdag gaan we op bezoek bij Aalter om 19.30u.

ZO 7 SEP : VK Adegem – E.E.Grotenberge 0-0

      Evenwichtige match

Een goed georganiseerd Adegem gaf weinig kansen weg voor de bezoekers terwijl
Adegem in de eerste helft een kleine kans had in de 20ste min. via Verhas welke naast
ging. De bezoekers versierden een 2 tal hoekschoppen maar Van Loo had een kans in de 26ste min. doch mikte naast de staander. De bezoekers probeerden dan met afstandschoten maar deze gingen soms meters naast het kader. Rond het half uur werd een doelpunt van Arne De Smet afgekeurd wegens buiten spel. Ruststand 0-0

De 2de helft zette de bezoekers meer druk maar rond het kwartier was er een kans voor Adegem voor Mathieu maar kopte naast. De bezoekers probeerden dan met lange ballen te sturen naar Deleenheer  en Koene doch onze verdediging plooide niet; Bij een tegenaanval van Adegem was er een poging van Jens weggewerkt in hoekschop. Adegem beleefde nog een moeilijke 88ste minuut toen de bezoekers met 2a 4 man bijna op de doellijn stonden maar uiteindelijk er ene buiten spel stond. Eindstand dus 0-0.
Volgende zondag gaan we op bezoek bij Mariakerke,Het kunstgras terrein bezorgde ons eerder moeilijkheden maar deze keer moeten we voor de volle buit gaan.

Beloften St-Laureins – Adegem  0-0

De match verliep een groot stuk onder de regen en beide ploegen konden weinig kansen afdwingen , we noteren wel een prachtsave van onze doelman Arne rond het half uur. Verder waren er ook een 6tal gele kaarten te noteren voor Adegem en ook een 3tal voor de thuisploeg, bij ieder foutje was er een gele kaart er bij , moet dat nu ? Een gelijk spel lijkt me wel een juiste uitslag. Volgende vrijdag komt Maldegem op bezoek, match om 20.00u.

 

 

ZO 1 SEP : Eendracht Zele – VK Adegem  1-0

Goede start van VK  Adegem

Onze eerste match van het seizoen tegen de top 5 kandidaat Zele was zeker
geen gemakkelijke match en werd dus door Adegem voorzichtig aangepakt.
De thuisploeg had daardoor wel het meeste balbezit maar was weinig gevaarlijk.
Onze doelman moest slechts een schotje van De Gucht  opvangen.Toch was er
 rond het half uur een poging van De Bruyne op de paal ,oef,en was het Van De Jeughth
die de thuisdoelman aan het werk zette kort voor rust. De Thuisploeg slaagde er in  de
43ste min toch te scoren met een afstandschot aan de 16 lijn. 1-0.
Adegem bleef attent de thuisploeg opvangen en kon zelfs via een vrijschop van De Smet
rakelings over de kruising voor gevaar zorgen. Adegem bleef nu op zoek gaan naar openingen
in de thuisverdediging en zorgde regelmatig voor snelle aanvallen, helaas zonder  te kunnen scoren.
De thuisploeg kon dus ook af en toe doorbreken maar onze verdediging hield stand en goed geholpen door onze doelman. Eventjes was er een mogelijkheid op het einde van de match met een kopbal van Arne  en enkele snelle aanvallen van Adegem maar het bleef dus 1-0.

Volgende zondag onze eerste thuismatch tegen Elen-Grotenberge om 15.00u

Beloften Adegem – Lembeke  2-2

Moeilijke match

De bezoekers bleken de betere  te zijn in duelkracht waardoor Adegem af en toe in de problemen kwam en in de 25ste min. konden de bezoekers scoren.0-1. Kort voor rust troffen ze nog de paal.
Ruststand dus 0-1.  Bij een vrijschop rond de 53ste min. genomen door Tibo, scherp op links, lieten
de bezoekers zich verrassen, de bal week nog af op een verdediger en het stond op 1-1.
Even later konden de bezoekers de 1-2 scoren. Adegem bleef wel nu sterker aan vallen en kon uiteindelijk via Tibo in de 85ste min. de gelijkmaker scoren 2-2.
Volgende vrijdag gaan we op bezoek bij St Laureins om 19.30 u.